ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΛΟΝΗ ΛΕΣΒΟΥ: Ενα μικρο χωριό 1.700 κατοίκων στην Α΄ ΕΘΝΙΚΗ!!!!

 
Ψάχνοντας πληροφορίες για την Καλλονή Λέσβου, μαθαίνεις πρώτ’ απ’ όλα ότι φημίζεται για τη σαρδέλα της. Το δεύτερο στοιχείο που ανακαλύπτεις είναι ότι αυτός το μικρό χωριό  των 1.732 κατοίκων περιλαμβάνεται στην παγκόσμια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.
Εκεί διαβάζεις ότι η Καλλονή διαθέτει τρία μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και αρκετά κομμωτήρια – αναλογία πέρα από κάθε λογική σε σχέση με τον πληθυσμό. Κάπου προς το……
τέλος αναφέρεται ότι υπάρχει και ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος με το όνομα ΑΕΛ Καλλονής, ο οποίος την επόμενη σεζόν (2013-14) θα πρωταγωνιστεί στα γήπεδα της Super League. Το μόνο που δεν αναφέρεται στη Wikipedia είναι το πώς αυτή η μικροσκοπική κουκίδα στον χάρτη κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να αναρριχηθεί στην Α’ Εθνική, καταπίνοντας τις κατηγορίες λες και ήταν στραγάλια. Από την περίοδο 2008-2009, που αγωνιζόταν για τρίτη φορά στη Δ’ Εθνική, μέχρι πριν από λίγες μέρες που έδωσε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (όπου αγωνίζεταιαπό το 2001) τον τελευταίο και κρίσιμο αγώνα για την άνοδο στα σαλόνια ενάντια στον σκληροτράχηλο Ολυμπιακό Βόλου. Μια ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία που ήρθε, σύμφωνα με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, χάρη στον ανοιχτοχέρη πρόεδρό της, κ. Νίκο Μιχαλάκη, ο οποίος πλήρωσε και στελέχωσε την Καλλονή με τον έμπειρο προπονητή κ. Μπάμπη Τεννέ -ο 59χρονος προπονητής έχει ειδικότητα στις ανόδους, καθώς τα έχει καταφέρει με 4 ομάδες (Ακράτητο, Κέρκυρα, Παναιτωλικό, Καλλονή)- αλλά και ακριβούς και ταλαντούχους παίχτες, όπως ο Σενεγαλέζος φορ Μακούμπα Κάντζι.  Ολοι, τεχνικοί και ποδοσφαιριστές, έχουν να λένε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ο πρόεδρος πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα της εποχής και πληρώνει κάθε πρώτη του μήνα. «Ούτε τράπεζα να ήταν», λένε χαρακτηριστικά. Και τράπεζα φυσικά δεν είναι, αλλά ήταν καπετάνιος…«Ο πρόεδρος κ. Νίκος Μιχαλάκης μάς παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να παραμείνουμε απερίσπαστοι στη δουλειά μας», λένε οι ποδοσφαιριστές, τονίζοντας ότι «έχει φροντίσει να έχουμε στη διάθεσή μας ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις και έχει τοποθετήσει κατάλληλα στελέχη στις κατάλληλες θέσεις».

Ενα άλλο στοιχείο που συνετέλεσε στην επιτυχία είναι το γεγονός ότι η Καλλονή ακολούθησε βήμα προς βήμα το παράδειγμα του Πλατανιά. Δημιούργησε ένα συμπαγές και ομοιογενές σύνολο, από το οποίο έλειπαν οι βεντετισμοί και οι περιττές πρωτοβουλίες. Ο κάθε παίκτης ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του προπονητή του, ενώ το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια ήταν κάτι παραπάνω από άριστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου