ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Χριστός Ανέστη, και δεν υπάρχει πια τίποτα που θα μπορούσε να μας πάρει την Ζωή.
Χριστός Ανέστη, και δεν υπάρχει πια ο θάνατος.
Χριστός Ανέστη, και μπορούμε να ζούμε το άπειρο. Να ζούμε το απόλυτο.
Η Ανάσταση του Κυρίου μας ας είναι πάντα στις καρδιές μας, να μας βοηθάει και να μας καθοδηγεί στις όλες τις στιγμές της ζωής μας!

ΑΝΤΙΟ ΣΤΕΦΑΝΕ.....ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ....

Ράγισαν και οι πέτρες για τον Στέφανο Γιώρη



gioris-kideia1Το τελευταίο «αντίο» στον Στέφανο Γιώρη είπε η οικογένεια του Άρη, που αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο άνθρωπο και έναν μεγάλο Αρειανό, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καλαμαριά...

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στην εξόδιο ακολουθία, στην οποία παρέστησαν οι διοικήσεις του ΑΣ Άρης, της ΠΑΕ, της ΚΑΕ, της Κοινωνίας Μελών Άρη, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Βένο, το προεδρείο του Super 3, καθώς και πολλοί φίλοι του Άρη, που είχαν την ευλογία να γνωρίσουν αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο.

Το τελευταίο «αντίο» στον Στέφανο Γιώρη, που «έφυγε» τόσο πρόωρα, στα 58 του χρόνια, είπαν ασφαλώς και οι νεαροί παίκτες των ομάδων Κ-17 και Κ-20, τα «παιδιά» του, όπως ο ίδιους τους αποκαλούσε, αλλά και οι ίδιοι έλεγαν σε κάθε ευκαιρία. Μάλιστα, αμέσως μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, μαζεύτηκαν όλοι τους πάνω από το φέρετρο, ένωσαν τα χέρια και φώναξαν δυνατά «Άρης»! Ήταν ο πιο ταιριαστός αποχαιρετισμός στον ποδοσφαιρικό τους πατέρα...

Ο Στέφανος Γιώρης «έφυγε» φορώντας το κοστούμι με το έμβλημα του αγαπημένου του Άρη, όπως και σε όλες τις αποστολές για τους αγώνες της ομάδας. Το φέρετρο ήταν «ντυμένο» με τη σημαία του Άρη και πανό του Super 3, αφού άλλωστε διατηρούσε στενές σχέσεις με τον σύνδεσμο και ειδικά με τον απελθόντα πρόεδρο, Γιάννη Σαουρίδη.

gioris-kideia2«Καλό παράδεισο Στέφανε. Εκεί τώρα θα μαλώνεις για τον Άρη με τον Άγιο Πέτρο...», είπε στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Γιάννης Γρανούζης, κάνοντας τους πάντες να δακρύσουν...

Ταυτόχρονα, όλοι προσπαθούσαν να δώσουν δύναμη στην οικογένεια του εκλιπόντο, τη μητέρα του, την σύζυγό του, αλλά και τα τρία τους παιδιά: Τον Αλέξανδρο, που είναι αρχηγός της Κ-20, τον Γιάννη, που είναι γυμναστής στην πρώτη ομάδα του Άρη, καθώς και την κόρη του.

Στο τελευταίο «αντίο» αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων οι Νίκος Αγγελούδης, Γιάννης Αγτζίδης, Θανάσης Παπάζογλου, Γιώργος Γκουγκουλιάς και άλλοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τις ακαδημίες του Άρη, ενώ στεφάνι έστειλε από την Αθήνα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος!!!!.

Μετά την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας, η σορός του Στέφανου Γιώρη μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Νυμφαίο Φλώρινας, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ταφή του. Προηγουμένως, όμως, έκανε για τελευταία φορά τον γύρο του «Κλεάνθης Βικελίδης», όπως ήταν η επιθυμία του, συνοδευόμενος από τους φίλους του Άρη...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

              Τα στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία χρόνια αποτελούν «όπλο» για κάθε προπονητή που θέλει να δει την απόδοση της ομάδας του αλλά και των αντιπάλων του με άλλη ματιά και αρκετοί στηρίζονται πάνω σ’ αυτά. Γι’ αυτόν το λόγο, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ενδιαφέροντα στατιστικά του 2ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, καθώς βρισκόμαστε λίγες «στροφές» πριν από το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος. Αναλυτικά:
                                                       ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ
                                                            ΣΚΟΡΕΡ

               Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος της Δόξας Χέρσου, είναι ο φετινός πρωταγωνιστής στο σκοράρισμα, καθώς πρόκειται για έναν δεινό σκόρερ, ο οποίος σε 22 αγωνιστικές έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δεκαέξι φορές. Παρακάτω, αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ του 2ου ομίλου:
16 ΓΚΟΛ: Παναγιωτόπουλος (Χέρσο).
12 ΓΚΟΛ: Παπαποστόλου Γ. (Λάκκωμα).
10 ΓΚΟΛ: Τσιαντούλης (Κορδελιό).
6 ΓΚΟΛ: Υψηλός (Καμπανιακός), Βερνής (Αρναία).  
5 ΓΚΟΛ: Στασινόπουλος (Λάκκωμα), Κουτσάγιας (Χέρσο), Παπάς (Κύμινα), Σιδηρόπουλος (ΠΑΟΚ Γιαννιτσών), Μπενίσκος (Κορδελιό) Ξανθόπουλος (Τριανδρία).
4 ΓΚΟΛ: Καλτσός (Αρναία), Σιαντρόπουλος (Κορδελιό), Ντουντούκης (Κιλκισιακός), Αραμπατζούδης (Πεντάλοφος), Καλαϊτζίδης (Κύμινα), Μήτσικας, Λευκαρίτης (Αγιονέρι), Παπαποστόλου Χ. (Τριανδρία), Καρατάεφ (Πεντάλοφος).
3 ΓΚΟΛ: Γκατζογιάννης (Λάκκωμα), Χρυσογονίδης, Αποστόλου (Καλλικράτεια), Σκόρδας, Καμπουρίδης (Καμπανιακός), Καλαϊτζής Χ. (ΠΑΟΚ Γιαννιτσών), Λαζαρίδης, Κανδύλας (Κορδελιό), Λέκος (Τριανδρία), Βαχανελίδης (Σοχός), Σαπάνης (Πεντάλοφος).
                                                 ΣΚΟΡΕΡΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ
           Πέραν από τους πρώτους σκόρερ, αξίζει να αναφέρουμε πόσοι ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα έχουν πανηγυρίσει την επίτευξη κάποιοι τέρματος. Η ομάδα με τους περισσότερους σκόρερς είναι ο Διγενής Λακκώματος με 12, ακολουθεί ο Οδυσσέας Κορδελιού με 11, ενώ από 9 σκόρερ έχουν Αρναία, Τριανδρία, Καμπανιακός και Κιλκισιακός. Από 7 έχουν Πεντάλοφος, Χέρσο, Ν. Αγιονέρι και Κύμινα, από 6 Σοχός και ΠΑΟΚ Γιαννιτσών, 5 η Καλλικράτεια, 3 ο Ηρακλής και 2 ο Μακεδονικός.
         *Από αυτούς, χατ τρικ έχει πετύχει μόνο ο Άγγελος Μήτσικας του Εθνικού Ν. Αγιονερίου, ενώ από εκεί και πέρα, 11 ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει από δύο γκολ σε ένα ματς. Μάλιστα, οι Παπαποστόλου (Λάκκωμα), Παναγιωτόπουλος (Χέρσο) και Τσιαντούλης (Κορδελιό), σκόραραν εις διπλούν σε δύο ματς.
                                                         ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Λάκκωμα 42
Κορδελιό 41
Χέρσο 33
                                                         ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ
Κορδελιό 11
Καμπανιακός 14
Καλλικράτεια 15
        *Αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι δύο ομάδες που συνεχίζουν να διατηρούν το αήττητο στην έδρα τους, είναι ο Διγενής Λακκώματος και η Δόξα Χέρσου.
       * Η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες είναι η Καλλικράτεια (10), ενώ ακολουθούν  Πεντάλοφος με επτά (7) και Κύμινα με έξι (6).
                                                                ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ
Αρναία 4
Λάκκωμα 4
Πεντάλοφος 4
ΠΑΟΚ Γιανν. 4

                                                                 ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΤΑ
Αρναία 4
Λάκκωμα 4
Χέρσο 3

                                                                 ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΥΠΕΡ
Κιλκισιακός 7
Λάκκωμα 5
Πεντάλφοος 5
Καμπανιακός 5

                                                                ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ
Κιλκσιαικός 9
Αγιονέρι 5
Λάκκωμα 5

                                                             ΠΕΡΙ...ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
          Για πρώτη φορά θα σας παρουσιάσουν και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία περί προπονητών, του δευτέρου ομίλου. Πιο συγκεκριμένα, από τις 15 ομάδες, χωρίς να υπολογίζονται οι Ηρακλής και Μακεδονικός που αποχώρησαν, οι επτά ομάδες άλλαξαν προπονητές μεσούσης της χρονιάς. Στο Λάκκωμα αποχώρησε ο Θεόδωρος Σουγιουλτζής και αντικαταστάθηκε από τον Στέφανο Μπορμπόκη, στον Κιλκισιακός αποχώρησε ο Παν. Ζιάκας και ήρθε ο Μιχ. Αναστασιάδης, στα Κύμινα αποχώρησε ο Λ. Υφαντής και ήρθε ο Ν. Παπανώτας, στην Καλλικράτεια αποχώρησε ο Γ. Καδόπουλος και ήρθε ο Κ. Μπαρκαουάν, στην Αρναία αποχώρησε ο Στ. Δανδής και ήρθε ο Π. Σαμαρας και στο Ν. Αγιονέρι αποχώρησε ο Αντ. Κυριακίδης και ήρθε ο Β. Τραϊανόπουλος. Από την άλλη, ο Εθνικός Σοχού είναι η μόνη ομάδα που άλλαξε προπονητή δύο φορές, καθώς φέτος ξεκίνησε με τον Παγώνη, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σάκη Κοσμίδη, με τον τελευταίο να παραμένει για επτά μόλις αγωνιστικές και να αντικαταστείται από τον Γιώργο Δεληγιάννη.
                                                                       ΟΙ...ΑΡΙΘΜΟΙ
                                                                      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕΦΕΡΙ
             Μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου έχουν «σφυρίξει» 60 διαφορετικοί διαιτητές από 16 διαφορετικές ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Την μερίδα του λέοντος διεκδικεί η ΕΠΣ Μακεδονίας, καθώς είχε 17 ορισμούς με 11 διαφορετικούς διαιτητές. Ακολουθεί η ΕΠΣ Πέλλας με 14 ορισμούς και πέντε διαφορετικούς διαιτητές και η ΕΠΣ Κοζάνης με 13 ορισμούς και οκτώ διαφορετικούς διαιτητές.
           *Τις περισσότερες διαιτησίες είχαν πέντε διαιτητές με συνολικά τέσσερα ματς ο καθένας, οι οποίοι είναι οι Τομίδης (Πέλλα), Κοτσάνης (Δράμα), Γκαραγκάνης (Πιερία) και Καλαϊτζίδης (Δράμα).
           *Τέσσερις φορές ορίστηκαν τριπλέτες από την ΕΠΣ Λάρισας, ενώ και οι τέσσερις ήταν σε ματς του Οδυσσέα Κορδελιού!!!!!!!.
           *Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν οριστηκε ποτέ γυναίκα διαιτητής, ενώ αρκετές φορές φέτος ορίστηκαν γυναίκες βοηθοί.