Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (18/6) ο διεθνής Λακκωματιώτης αμυντικός Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι αποφασισμένος να επιστρέψει πιο δυνατός στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξη του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον «ΓΑΥΡΟ»:

-Είναι ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός της καριέρας σου. Πώς έχεις βιώσει αυτές τις ημέρες;

«Είναι πολύ δύσκολες μέρες, αλλά συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και μέσα από τις δυσκολίες πρέπει να βγαίνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Από εδώ και πέρα χρειάζεται πολλή δουλειά έτσι ώστε να επιστρέψω πιο δυνατός και να προσφέρω αυτά που μπορώ και πρέπει στην ομάδα μου».

-Ισχύει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψεις γρηγορότερα από το αναμενόμενο;

«Δεν είναι δική μου δουλειά αυτό. Εγώ πρέπει να ακολουθήσω τις εντολές του γιατρού. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται και φυσικά να μπορέσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα».

-Είσαι ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση που έτυχες από τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας;

«Δεν είναι ώρα να συζητάμε αυτά τα πράγματα. Ό,τι έγινε έγινε. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να κάνω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα και να επιστρέψω υγιής και γερός. Ό,τι και να πούμε για το παρελθόν δεν έχει καμία αξία. Αυτό που κοιτάω εγώ και πρέπει όλοι το ίδιο να κάνουμε, είναι το μέλλον και τίποτα άλλο. Ευχαριστώ όλους αυτούς που ήταν δίπλα μου όλο αυτόν τον καιρό και έδειξαν ότι με αγαπάνε».

-Το κενό που αφήνεις στον Ολυμπιακό είναι μεγάλο, ενώ αναμένεται ακόμα η απάντηση του Μέλμπεργκ. Επικοινώνησε μαζί σου ο Όλοφ;

«Όχι, δεν έχουμε μιλήσει. Από κει και πέρα νομίζω ότι ο πρόεδρος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να είναι ακόμα πιο δυνατός και τη νέα χρονιά, αλλά και τα επόμενα χρόνια».

-Αρκετός κόσμος στάθηκε στο πλευρό σου από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ζημία…

«Νομίζω ότι το κενό μου θα καλυφθεί με τον καλύτερο τρόπο και δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου, που γι’ ακόμα μία φορά στάθηκε στο πλευρό μου. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα αυτό που συνέβη όλες αυτές τις ημέρες και ειλικρινά θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή».

-Η Εθνική έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι με την Γερμανία. Θεωρείς ότι μπορεί να περάσει στα ημιτελικά;

«Σίγουρα το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι είναι η Γερμανία. Πράγματι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και είανι σημαντική η απουσία του Γιώργου (σ.σ. Καραγκούνη). Πιστεύω, όμως, ότι τα παιδιά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, θα κοιτάξουν στα μάτια τους Γερμανούς και έχουν την ικανότητα να κάνουν την υπέρβαση παίζοντας με πάθος και φυσικά να μας βοηθήσει και λίγο η τύχη. Η σκέψη μου είναι μαζί τους και εύχομαι να κάνουν περήφανους γι’ ακόμα μία φορά όλους τους Έλληνες».