ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Γ' Εθνική: Τα νέα των ομάδων εν συντομία (17-7-13)



ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ: Παρότι ακόμα δεν ξεκαθάρισε η κατηγορία συμμετοχής για την ομάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης (περιμένει άνοδο στη Football League από το… παράθυρο, ελέω συγκυριών και έχοντας τερματίσει έβδομη), αλλά και το αν είναι οριστικά νέος τεχνικός ο Λεωνίδας Υφαντίδης, οι κινήσεις δείχνουν να προχωρούν για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Έτσι, μετά τον Θωμά Γραικό που είναι σταντ μπαι, ο Οδυσσέας δείχνει πολύ κοντά στην απόκτηση του 18χρονου δεξιού εξτρέμ, Δημήτρη Καμήλαλη, που έπαιζε στην Κ20 του Ηρακλή. Επίσης, προ των πυλών του Κορδελιού δείχνει και ένας 21χρονος ομογενής από τη Γερμανία μέσος, ονόματι Καρακώστας, αλλά και ένας παίκτης από την Κ20 του Άρη.
Επίσης, ο Υφαντίδης φέρεται να ενδιαφέρεται και για την απόκτηση του 23χρονου αριστερού μπακ, Κώστα Κωτσαρή, που πέρυσι έπαιξε στον Κιλκισιακό και παλιότερα σε Βέροια, Αναγέννηση Επανομής, Διαγόρα και Αετό Σκύδρας (ο νεαρός πάντως φέρεται να απασχολεί ακόμα τους Ηρακλή Αμπελοκήπων και Βατανιακό).


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ:την ομάδα της Πιερίας θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο 20χρονος επιθετικός Ρένος Σταυρέ! Αναλυτικά το δελτίο Τύπου: "Καρποφόρησαν τελικά οι επαφές του τελευταίου διμήνου ανάμεσα στις Διοικήσεις του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ και αυτή της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ με αποτέλεσμα ο 20χρονος επιθετικός ΡΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΕ από χθες το βράδυ να είναι ποδοσφαιριστής της νεοφώτιστης στην Γ΄ Εθνική ομάδας.  Ο παραπάνω ποδοσφαιριστής είναι γεννημένος το 1993 αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης ξεχωρίζει για το ύψος του, την τεχνική του κατάρτιση και την ευχέρεια στο σκοράρισμα.
Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στο Τεχνικό Επιτελείο του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ για την εξέλιξη στο μεταγραφικό μέτωπο και την ενίσχυση της ομάδας ολοκληρώνοντας κατά το 90% το ρόστερ, μέχρι την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή ΡΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΕ από την ομάδα της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ με ελεύθερη μεταγραφή, τον καλωσορίζει στην ομάδα και του εύχεται καλή σταδιοδρομία".


ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Συνεχίζει στο ρόστερ του Κιλκισιακού ο 21χρονος στόπερ, Μπάμπης Μαυροκεφαλίδης (ξάδερφος του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Λουκά), που ήταν από τα βασικά στελέχη της περσινής ανόδου και συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Άμεσα αναμένονται θετικές εξελίξεις με τους γηγενείς, Σταύρο Γκέρτσο (επιθετικός), Κώστα Λογγινίδη (μέσος) και Αντώνη Καρατζιά (ακραίος μπακ), ενώ μέχρι τη Δευτέρα και την έναρξη της προετοιμασίας, αναμένεται να αποκτηθούν και κάποιοι έμπειροι παίκτες εκτός νομού.
Την ίδια στιγμή, υπήρξε συνάντηση του μεγαλομετόχου των κυανέρυθρων Βασίλη Σεργιανίδη με επιτελείς του ΠΑΟΚ και συμφωνήθηκε να δοθούν ορισμένοι δανεικοί στην ομάδα του Γιώργου Σημαιοφορίδη. Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμαστούν σταδιακά (5-6 παίκτες κάθε μέρα) αρκετοί παίκτες που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον, με την προοπτική ο Κιλκισιακός να εντοπίσει… λαβράκια.Στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Κιλκισιακό, στον οποίο δεν είχε παίξει ως τώρα, θα αγωνίζεται πλέον ο Σπύρος Ματεντζίδης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο 23χρονος αμυντικός χαφ (παίζει και στο κέντρο της άμυνας), θεωρείται αρκετά έμπειρος, από το πέρασμά του από Πανθρακικό, ΑΕΚ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Διαγόρα και Κόρινθο. Ο Ματεντζίδης έκανε προπονήσεις συντήρησης με την ομάδα του Γιώργου Σημαιοφορίδη από τον Μάρτιο, ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογράψουν στους κυανέρυθρους δυο «ηχηρά» ονόματα από τη Football League, ένας επιθετικός και ένας στόπερ, ενώ στο προσκήνιο είναι πάντα και οι Γκέρτσος, Λογγινίδης και Καρατζιάς.


 ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ: Δεύτερη μέρα δοκιμαστικών την Τρίτη για την ομάδα της Χαλκιδικής στο βοηθητικό, με τον Κοσμίν Μπαρκαουάν να περνά από… κόσκινο περίπου 35 παίκτες. Ανάμεσα στους δοκιμαζόμενους ήταν οι νεαροί Σκέμπι (Κ-20 Επανομής), Μίξιος (Μακεδονικός), Λουκάκης (Συκιά), Βελάι (Ρύσιο), Μεμάς (Εθνικός Πυλαίας), Μαντής (τερματοφύλακας από Άρη), Μανόλοφ (Άρη Κασσανδρείας), Θανάσης (Μακεδονικός), Ποριαζίδης (Μαραθώνας), Πουρσανίδης (Μαραθώνας), Ρέππας (ΑΕ Φαλήρου), Λαζαρίδης (Ατρόμητος Αγίου Αντωνίου), Καραγκιοζίδης(Νίκη Πολυγύρου) και αλλοι 22 ποδοσφαιριστές που θέλλουν να φορέσουν την φανέλα του ΔΙΓΕΝΗ. Το τελευταίο δοκιμαστικό για τον Διγενή θα γίνει την Παρασκευή και ακολούθως θα γίνει η τελική αξιολόγηση των παικτών και οι εισηγήσεις του Ρουμάνου τεχνικού του Λακκώματος για τις όποιες προσθήκες. Ανοιχτό είναι πάντα το θέμα του Γιώργου Σαϊτιώτη

 ΑΓΙΟΝΕΡΙ: Στα μέσα της άλλης εβδομάδας (Τετάρτη ή Πέμπτη) αναμένεται να γίνει κρίσιμη γενική συνέλευση για το μέλλον του Εθνικού. Ο πρόεδρος Θωμάς Τσινασλανίδης αποχωρεί από τους Κιλκισιώτες και υπάρχει στάση αναμονής για να προκύψει νέα διοίκηση, που θα «τρέξει» τον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Στο ακουστικό τους ακόμα περιμένουν τόσο οι παίκτες, όσο και ο προπονητής, Βασίλης Τραϊανόπουλος.

 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κέντρο… διερχομένων ήταν την Τρίτη το γήπεδο του Ευόσμου, με τον προπονητή του Αγροτικού Αστέρα, Παναγιώτη Διλμπέρη, να τσεκάρει πάνω από… 50 (!) παίκτες στην πρώτη μέρα των δοκιμαστικών. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν Τετάρτη και Πέμπτη για τους «σταχυοφόρους» (18:00 η συγκέντρωση, 19:00-21:00 τα τεστ), ενώ η λίστα έχει ήδη καταρτιστεί, υπάρχει πληρότητα συμμετοχών και δεν μπορεί να δηλώσει άλλος. Παράλληλα, η διοίκηση του Χρόνη Αρετάκη θέλει να κάνει ένα «δώρο» στον κόσμο των πράσινων, για να… εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό και την κίνηση των διαρκείας, είτε το «μπαμ» λέγεται Νέστορας Στεφανίδης, είτε αλλιώς. Έτσι, ίσως υπάρξει κάποια έκπληξη στην «πρώτη» της Δευτέρας, ενώ υπάρχει ανοιχτό παράθυρο επιστροφής για τον νεαρό επιθετικό, Γιάννη Σπαχή, που πρόσφατα δοκιμάστηκε στη Γερμανία και τους Κίκερς Στουτγκάρδης

 ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: Μετά την έλευση των Δούμπλατζη, Ράνου και Τσέχου, στην ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη συνεχίζουν τις επαφές για την απόκτηση δυο αμυντικών μέσων, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος μεταγραφικής ενίσχυσης.

 ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξει ο "κύκλος" των δοκιμαστικών που θα πραγματοποιήσει ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος:
"Τη Δευτέρα 22/7 ξεκινάνε τα δοκιμαστικά της ομάδας μας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν στο γήπεδο Μιγκοζίδης (πλαστικό πίσω γήπεδο) στις 17:30 με αθλητική περιβολή από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ:Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Νίκου Μουντουλάρη, που ενημερώνει ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία των Σερραίων με τον περσινό προπονητή Νίκο Γάδο: «Ο Γ.Σ. Εθνικός Σιδηροκάστρου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή του συλλόγου, Νίκο Γάδο. Ο Νίκος θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας και συνέδεσε το όνομα του με την κατάκτηση των δύο συνεχόμενων νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Ο Γ.Σ. Εθνικός Σιδηροκάστρου του εύχεται κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».
Μέχρι την Παρασκευή ενδέχεται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης για τον Εθνικό, με τον Θόδωρο Κερογλίδη, που δούλεψε και παλιά στο Σιδηρόκαστρο και πιο πρόσφατα στον Ολυμπιακό Ροδόπολης, να δείχνει το μεγάλο φαβορί.


 ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ: Πολύ κοντά στην ομάδα της Ελευθερούπολης δείχνει πλέον ο μεσοεπιθετικός, Τόλης Δημητρανόπουλος, με θητεία σε Ηρακλή Αμμουδιάς και Εθνικό Σιδηροκάστρου (το θέμα ξεκαθαρίζει πιθανότατα την Παρασκευή). Παράλληλα, οι Καβαλιώτες συνεχίζουν τις επαφές με τους Κολοκοτρώνη, Κυριακίδη, Μπουζούρα και Φιλιππίδη, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει για τον 19χρονο τερματοφύλακα της ΑΕ Πιερέων, Γιάννη Μώραλη και τους νεαρούς μεσοεπιθετικούς Ζαφειρίδη και Ηλιόπουλο, που έπαιζαν στην Κύπρο.

 ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ: Τα βρήκαν σε όλα η διοίκηση της Δόξας Πενταλόφου με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό Χρήστο Αραμπατζούδη ο οποίος δηλώνει "παρών" στην νέα προσπάθεια στην Γ΄ Εθνική.

Πρόταση Ρόμα για φιλικό με Άρη με προτροπή του Βασίλη Τοροσίδη

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ


Πρόταση στην ΠΑΕ Άρης έκανε η Ρόμα για την διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης στις 26 Ιουλίου στο «Κλ. Βικελίδης».

Την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ελλάδα ως αντίπαλος θα έχει ο Ξανθιώτης διεθνής μπακ της Ρόμα, Βασίλης Τοροσίδης, αφου με δική του παρέμβαση στους ιθύνοντες της Ιταλικής ομάδας συνέβαλε στα μέγιστα να αγωνιστούν οι Ρωμαίοι  με τον ΑΡΗ  αφού και η ομάδα του χωριού του οπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα και ανδρώθηκε, στον ΠΕΤΕΙΝΟ  εχει ονομασθεί ΑΡΗΣ  και πρωταγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της ΞΑΝΘΗΣ. 
 Ο Άρης απάντησε θετικά στην πρόταση της ιταλικής ομάδας για διεξαγωγή φιλικού στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Και αυτό διότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης υπολογίζει ότι από αυτή την αναμέτρηση θα μπει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του συλλόγου κάτι που είχε γίνει στο παρελθόν στα φιλικά με Πενιαρόλ και Μπόκα Τζούνιορς.

Η πρόταση της Ρόμα είναι για φιλικό παιχνίδι με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη την άλλη Παρασκευή, στις 26 Ιουλίου.