ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Αβραάμ + Τζοάννα: Απο κουμπάροι στην τελική ευθεία για γαμπρος και νύφη!!!



Καριέρα Aβραάμ Παπαδόπουλου:

Σε συλλογικό επίπεδο:

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στον Διγενή Λακκώματος Χαλκιδικής και αρχικά αγωνιζόταν ως κεντρικός επιθετικός. Όταν μεταγράφηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης (2001) πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή ως κεντρικός αμυντικός και σύντομα καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα της ομάδας.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος το 2010 με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Τον Ιούλιο του 2008 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό έναντι του ποσού των €2.500.000, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο και την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό κατέκτησε το νταμπλ. Το πρώτο του τέρμα με την ομάδα του Πειραιά το πέτυχε εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας στις 29 Ιουλίου 2009, βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει με 0-2 στον αγώνα αυτό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Τη διετία 2010-2012 μαζί με τον Όλοφ Μέλμπεργκ αποτέλεσαν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο των "ερυθρολεύκων" κατακτώντας ισάριθμες χρονιές το πρωτάθλημα.
Τον Ιούνιο του 2012, λίγες ημέρες μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του στο Euro 2012 και την πρόωρη επιστροφή του στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, δείγμα του πόσο εκτιμήθηκε η προσφορά του τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια στον σύλλογο, αλλά και η έμπρακτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του για το πόσο υπολογίζεται για τη συνέχεια.
Τον Ιανουάριο του 2013 κι έπειτα από επτάμηνη αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών επανήλθε στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον της Καβάλας για τον θεσμό του κυπέλλου, όταν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου αντικατέστησε τον Κώστα Μανωλά.

Στις εθνικές ομάδες:

Στις 5 Φεβρουαρίου 2008 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας με την Τσεχία στην Κύπρο.
Επίσης, υπήρξε διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, έχοντας 9 συμμετοχές, χωρίς ωστόσο να έχει σκοράρει.
Το 2012 επιλέχθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος για να συμμετάσχει στο Euro 2012, συγκαταλεγόμενος ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες αμυντικούς. Στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης, που αγωνίστηκε βασικός, τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο (ολική ρήξη χιαστών), που του στοίχισε επτά μήνες αγωνιστικής απραξίας.

Τίτλοι - Διακρίσεις:

  • Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής για την περίοδο 2010-11
  •