ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Διαβάστε σήμερα(Δευτέρα 23 Ιουν.) στην εφημερίδα Μetrosport μια σελίδα αφιέρωμα στην ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ του ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ με την παρουσία του "ινδάλματος" των μικρών ποδοσφαιριστών ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!!!!!

Η δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ 2014 ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/6) και μπαίνουμε στην τελική… ευθεία για τους «16» - Διαβάστε όλα τα σενάρια των ομίλων για την τελευταία αγωνιστική.


Τα πρώτα 32 παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 που φιλοξενείται στην Βραζιλία ανήκουν ήδη στην… ιστορία. Από τις 12 Ιουνίου οι 32 ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση «παλεύουν» για να εξασφαλίσουν την θέση τους στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Μέχρι σήμερα, 7 εξ αυτών έχουν «τσεκάρει» το… εισιτήριό τους, μια και Ολλανδία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Γαλλία, Αργεντινή και Βέλγιο έχουν «σφραγίσει» την παραμονή τους στην Βραζιλία, 6 «πακετάρουν» τα πράγματά τους για την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, μεταξύ αυτών οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ισπανοί, αλλά και οι Άγγλοι και 19 εθνικές ομάδες «μονομαχούν» για 9 θέσεις.
Αναμφίβολα η «μάχη» που ξεχωρίζει από την τελευταία αγωνιστική είναι αυτή της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι της Ιταλίας με την Ουρουγουάη, με τον νικητή να περνάει στην επόμενη φάση, πίσω από την Κόστα Ρίκα, αλλά και τον όμιλο του… θανάτου, τον 7ο, όπου Γερμανία και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην πρόκριση, αλλά… παραμονεύουν Γκάνα και Πορτογαλία.
Τα σενάρια ανά… όμιλο
Η Βραζιλία και οι... άλλοι
Μπορεί πολλοί να περίμεναν την Βραζιλία να κάνει… περίπατο προς την πρόκριση, ωστόσο, το αξιόμαχο Μεξικό έχει προκαλέσει… πονοκέφαλους στους διοργανωτές, μια και δεν έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία τους στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014. Πάντως, δύσκολα η «σελεσάο» δεν θα συνεχίσει, μια και πρέπει να ηττηθεί με μεγάλη διαφορά από το αδιάφορο Καμερούν και την ίδια ώρα, η Κροατία να επιβληθεί του Μεξικό με την ελάχιστη διαφορά και οι Ευρωπαίοι με τους Κεντροαμερικάνους να συνεχίζουν.
BrazilOmilos
Η βαθμολογία του 1ου ομίλου
Ομάδα
Βαθμοί
Βραζιλία
4
Μεξικό
4
Κροατία
3
Καμερούν
0
Δευτέρα 23 Ιουνίου
Καμερούν – Βραζιλία (23:00)
Κροατία – Μεξικό (23:00)

Ενδιαφέρον... πρωτιάς
Το ενδιαφέρον για την πρόκριση απουσιάζει στον Β’ όμιλο του Μουντιάλ, καθώς Ολλανδία και Χιλή έχουν ήδη πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση και οι δύο ομάδες θα «μονομαχήσουν» την τελευταία αγωνιστική για την πρώτη θέση του ομίλου, καθώς ο επικεφαλής θα αποφύγει την πρώτη ομάδα του Α’ ομίλου, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται η Βραζιλία. Τέλος, Ισπανία και Αυστραλία θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον… εξευτελισμό της τελευταίας θέσης.
OllandiaOmilos
Η βαθμολογία του 2ου ομίλου
Ομάδα
Βαθμοί
Ολλανδία
6
Χιλή
6
Αυστραλία
0
Ισπανία
0
Δευτέρα 23 Ιουνίου
Αυστραλία – Ισπανία (19:00)
Ολλανδία – Χιλή (19:00)

Η πιο μεγάλη ώρα για την εθνική!
Την πιο κρίσιμη «μάχη», τουλάχιστον μέχρι την επόμενη, δίνει την Τρίτη (24/6) η Εθνική Ελλάδας, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ακτή Ελεφαντοστού. Με νίκη, το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» και αδυναμία επικράτησης της Ιαπωνίας, κόντρα της αδιάφορης Κολομβίας, η πρόκριση θα είναι «γαλανόλευκη». Σε περίπτωση πρόκρισης της Ελλάδας, αντίπαλος στους «16» θα είναι η Κόστα Ρίκα του Τζοέλ Κάμπελ, η οποία θα τερματίσει στην πρώτη θέση του Δ’ ομίλου.
ElladaOmilos
Η βαθμολογία του 3ου ομίλου
Ομάδα
Βαθμοί
Κολομβία
6
Ακτή Ελεφαντοστού
3
Ελλάδα
1
Ιαπωνία
1
Τρίτη 24 Ιουνίου
Ιαπωνία – Κολομβία (23:00)
Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού (23:00)

Μεγάλη «μάχη» στον 4ο όμιλο
Από τον 4ο γκρουπ της διοργάνωσης ξεχωρίζει η «μάχη» της Ιταλίας με την Ουρουγουάη. Η εκπληκτική Κόστα Ρίκα είναι στην κορυφή και πλέον αναζητείται ο… κάτοχος του δεύτερου «εισιτηρίου» με την «σκουάντρα ατζούρα» να επωφελείται και σε περίπτωση ισοπαλίας με την «τσελέστε», λόγω του goal average, ενώ η Αγγλία ήδη ετοιμάζεται για την επιστροφή στο Νησί.
UruguayOmilos
Η βαθμολογία του 4ου ομίλου
Ομάδα
Βαθμοί
Κόστα Ρίκα
6
Ιταλία
3
Ουρουγουάη
3
Αγγλία
0
Τρίτη 24 Ιουνίου
Ιταλία – Ουρουγουάη (19:00)
Κόστα Ρίκα – Αγγλία (19:00)

Ποιος... ακολουθεί την Γαλλία;
Στον πέμπτο όμιλο, η Γαλλία μοιάζει με… τρένο χωρίς… στάσεις, καθώς έχει… ρίξει μία… τριάρα στην Ονδούρα και μία… πεντάρα στην Ελβετία και στο τελευταίο ματς με το Εκουαδόρ θέλει απλά μια… ισοπαλία για να τερματίσει στην πρώτη θέση, την στιγμή που οι Κεντροαμερικάνοι θέλουν τη νίκη για να αφήσουν τους Ελβετούς εκτός, με τους τελευταίους να αγωνίζονται απέναντι στην αδιάφορη Ονδούρα.
GalliaOmilos
Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
Ομάδα
Βαθμοί
Γαλλία
6
Εκουαδόρ
3
Ελβετία
3
Ονδούρα
0
Τετάρτη 25 Ιουνίου
Ονδούρα – Ελβετία (23:00)
Εκουαδόρ – Γαλλία (23:00)

«Πόλεμος» Νιγηρίας με Ιράν
Μεταξύ των ομάδων που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 είναι και η Αργεντινή. Η «αλμπισελέστε» είναι επικεφαλής του ομίλου με 6 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Νιγηρία, την οποία αντιμετωπίζουν την Τετάρτη (25/6). Για την πρόκριση «μάχεται» και το Ιράν, όπου θα παίξει κόντρα στην αποκλεισμένη Βοσνία. Οι Αφρικανοί είναι στο +1 στο goal average και οι Ασιάτες στο -1, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση νίκης της Αργεντινής 1-0 επί της Νιγηρίας και 1-0 του Ιράν επί της Βοσνίας, η πρόκριση θα… κριθεί στην κλήρωση!
ArgentinaOmiloi
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
Ομάδα
Βαθμοί
Αργεντινή
6
Νιγηρία
4
Ιράν
1
Βοσνία
0
Τετάρτη 25 Ιουνίου
Νιγηρία – Αργεντινή (19:00)
Βοσνία – Ιράν (19:00)

Ο θάνατος σου... η ζωή μου
Φτάνουμε στον όμιλο του… θανάτου. Γερμανία και ΗΠΑ είναι στην κορυφή του 7ου γκρουπ του Μουντιάλ, με 4 βαθμούς, τρεις περισσότερους από Γκάνα και Πορτογαλία. Την τελευταία αγωνιστική, τα «πάντσερ» αντιμετωπίζουν τους Αμερικάνους και με ισοπαλία, αμφότεροι θα είναι στην επόμενη φάση, την στιγμή που οι Αφρικανοί θα παίξουν κόντρα στους Ίβηρες. Για να καταφέρουν Γκάνα ή Πορτογαλία να προκριθούν, χρειάζονται ήττα της Αμερικής από την Γερμανία – τουλάχιστον 1-0 - και οι Αφρικανοί νίκη με 3-0, ενώ οι Ίβηρες θα χρειάζονται «τρίποντο» με 5-0, ούτως ώστε να περάσουν το ενεργητικό των ΗΠΑ.
GermaniaOmilos
Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
Ομάδα
Βαθμοί
Γερμανία
4
ΗΠΑ
4
Γκάνα
1
Πορτογαλία
1
Πέμπτη 26 Ιουνίου
ΗΠΑ – Γερμανία (19:00)
Πορτογαλία – Γκάνα (19:00)

«Πονοκέφαλος» για τρεις
Στον τελευταίο όμιλο του Μουντιάλ, το Βέλγιο έχει προκριθεί στην επόμενη φάση, με τις Αλγερία, Ρωσία και Νότια Κορέα να «παλεύουν» για το τελευταίο εισιτήριο. Οι «αλεπούδες» βρίσκονται στην δεύτερη θέση με 3 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Ευρωπαίους και τους Ασιάτες, ενώ την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την «αρκούδα». Αυτό σημαίνει πως με νίκη ή ισοπαλία των Αφρικανών, το «εισιτήριο» θα καταλήξει στο «συγκρότημα» του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς. Σε περίπτωση που οι Ρώσοι νικήσουν, θέλουν αδυναμία επικράτησης της Νότιας Κορέας επί του Βελγίου ή νίκη με ένα τέρμα διαφορά. Πιο δύσκολο είναι το έργο των Ασιατών, οι οποίοι προκρίνονται μόνο με νίκη επί του Βελγίου με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά και επικράτηση της Ρωσίας επί της Αλγερίας μόνο με 1-0, ελέω του goal average.
AlgeriaOmiloi
Η βαθμολογία του 8ου ομίλου
Ομάδα
Βαθμοί
Βέλγιο
6
Αλγερία
3
Ρωσία
1
Νότια Κορέα
1
Πέμπτη 26 Ιουνίου
Νότια Κορέα – Βέλγιο (23:00)
Αλγερία – Ρωσία (23:00)