ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κέρδισε όλο το χωριό εκτός από τον "Έλληνα Μητσοτάκη"

Ένα χωριό, μία κλήρωση, κέρδη 950 εκατομμυρίων δολαρίων. Ένας χαμένος. Έλληνας. Διαβάστε για την ατυχία του Κώστα Μητσοτάκη σε ένα μικρό ισπανικό χωριό.   
Λίγο καιρό νωρίτερα 70 νοικοκυριά σε ένα μικρό αγροτικό χωριό της Ισπανίας κέρδισαν 950 εκατομμύρια δολάριο στο λόττο. Μόνο ένας κάτοικος δεν συμμετείχε σε εκείνο το δελτίο. Μαντέψτε. Ήταν Έλληνας και ονομάζεται κωστας μητσοτακης.
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, οι κάτοικοι του μικρού Σοντέτο συνηθίζουν να αγοράζουν λαχνούς της Χριστουγεννιάτικης Λοταρίας, προσφέροντας στήριξη στην ένωση των νοικοκυρών του τόπου τους που τα εμπορεύεται, κερδίζοντας ένα μικρό ποσοστό.
Η οικονομική κατάσταση φέτος ήταν τόσο τραγική που ορισμένοι κάτοικοι σκέφτονταν να μην συμμετάσχουν στην εθνική εμμονή της Λοταρίας. Για καλή τους τύχη, έμειναν πιστοί στις συνήθειες τους.
Οι περισσότεροι κάτοικοι του Σοντέτο είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι, ενώ ακόμη και οι λιγότεροι τυχεροί κέρδισαν ένα μίνιμουμ 130.000 δολαρίων. Ο μοναδικός που δεν κέρδισε ούτε ένα ευρώ ήταν ο Έλληνας σκηνοθέτης Κωστής Μητσοτάκης.
Ο Κώστας Μητσοτάκης μετακόμισε στο μικρό Σοντέτο, που αριθμεί περίπου 250 κατοίκους, για τα μάτια μιας γυναίκας. Το ειδύλλιο δεν προχώρησε, όμως ο Έλληνας παραγωγός ταινιών παραμένει εκεί και δηλώνει πως παρότι δεν κέρδισε έχει ωφεληθεί από την τύχη των υπολοίπων, καθώς τώρα μπορεί να πουλήσει τη γη του.
"Αν πρόκειται να δείτε μία Μερσεντές να κυκλοφορεί στους δρόμους; Δεν νομίζω. Οι άνθρωποι πρόκειται να επενδύσουν στη γη και ίσως σε κάποιο καναπέ", σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης.