ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Νέα νίκη για την ομάδα Κ 10 του Διγενή Λακκώματος κέρδισε στις Καλύβες την Δόξα με (9-3)!!! Την Τετάρτη 22 Μαϊου και ωρα 17:00 στο Λάκκωμα θα αντιμετωπίσει τον Κόσμο Μουδανιών οπου το Δ.Σ. του Διγενή θα βραβεύσει τον Διεθνή ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλο για την προσφορά του στο σύλλογο και στο ποδόσφαιρο!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αβρααμ παπαδοπουλος

Παίζοντας δυνατά και ψυχωμένα, με μόλις 11 παίκτες στην αποστολή, ο Διγενής σημείωσε σπουδαία νίκη επι του Τορωναίου κερδίζοντάς την δυνατή Αφυτο αλλα και την διαιτησία με 4 πανέμορφα γκόλ που πέτυχαν οι: Χρυσογονίδης, Σ. Κωνσταντινίδης, Πασχαλίδης και ο 16χρονος Ανδρέας Μικές!!! Και πάλι δυο πέναλτι εις βάρος του και αποβολή!!!

 
ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ - ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ (2-4)
Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα ο Διγενής, σημειώνοντας μεγάλη νίκη μέσα στην Άθυτο. Παίζοντας δυνατά και ψυχωμένα, με μόλις 11 παίκτες στην αποστολή, ο Διγενής σημείωσε σπουδαία επιτυχία, που ήρθε για το γόητρο και την ιστορία του συλλόγου. Δυστυχώς όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η ομάδα του Γιώργου Παπαδόπουλου χάνει τη νεοσύστατη Α1 κατηγορία για μια νίκη ή για 2 βαθμούς (Κρήνη 31, Λάκκωμα 29, αλλα στους μεταξύ τους αγώνες υπερτερούσε ο Διγενής), η οποία θα μπορούσε να είχε έλθει, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει ουκ ολίγα φετινά διαιτητικά "παρατράγουδα", που κόστισαν πολύτιμους βαθμούς και που στις προσεχείς ημέρες θα τα γράψουμε αναλυτικά με πρόσωπα και "καταστάσεις"!!!. Στον χθεσινό αγώνα, πάντως, τα παιδιά του Διγενή έδωσαν στο γήπεδο τη δική τους «απάντηση», περνώντας νικηφόρα από μια πολύ δυνατή έδρα, μάλιστα κερδίζοντας όχι μόνο τον ισχυρό Τορωναίο, αλλά και τη διαιτησία, που σε άλλο ένα ματς ήταν εχθρική για το Λάκκωμα. Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί για την ταραγμένη φετινή χρονιά, είναι πως σε βάρος του Διγενή υποδείχθηκαν τα περισσότερα πέναλτι (10 εις βάρος του και η αμέσως επόμενη ομάδα με 6) και δέχθηκαν τις περισσότερες αποβολές ποδοσφαιριστών τους (10 εις βάρος του και η αμέσως επόμενη ομάδα με 8), συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Α΄ κατηγ. ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: Πριν από το ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων. Μόλις στο πρώτο λεπτό, σέντρα του Μικέ και ο Πάρης Χρυσογονίδης με ωραία «καρφωτή» κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Στο 7΄ σέντρα του Χρυσογονίδη, απέκρουσαν οι αμυντικοί και με ευθύβολο σουτ ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης διαμόρφωσε το 0-2. Στο 15΄ ο Ρίντι Πάτσι εκτέλεσε δυνατά πλάγιο και δόθηκε πέναλτι γιατί η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σιδηρόπουλου. Πρόκειται, όμως, για φάση που οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν πως ο ποδοσφαιριστής της Αθύτου εκτέλεσε το πλάγιο, με το ένα πόδι ΟΛΟΚΛΗΡΟ μέσα στον αγωνιστικό χώρο!!!! Τελικά στο πέναλτι ευστόχησε ο Βασίλης Μανώλη (1-2). Στο 43΄ φάουλ του Σιούζου και ο Νίκος Χαντζαρίδης με κεφαλιά, ισοφάρισε. Στο52΄ με απίθανη μπαλιά ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης έβγαλε τετ-α-τετ τον Χρήστο Πασχαλίδη, που απέφυγε και τον τερματοφύλακα (2-3). Στο 84΄ αποβλήθηκε με αυστηρή 2η κίτρινη κάρτα ο Παπακωνσταντίνου του Λακκώματος. Στο 86΄ διεκδίκηση Τσακλίδη και Πάτσι και ο διαιτητής δίνει νέο πέναλτι εις βάρος του Διγενή, μέσα σε νέες διαμαρτυρίες. Το εκτέλεσε ο δεύτερος, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 93΄ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Πάτσι για «θέατρο» σε ανατροπή του απο τον Πέτρο Κωνσταντινίδη. Στο 94΄ με εκπληκτική ενέργεια, ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης απέφυγε τρεις παίκτες, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε ασίστ στον 16χρονο Ανδρέα Μικέ, που πέτυχε με πανέμορφο πλασέ το (2-4). Διαιτητής: Παυλίδης (Σχοινάς, Σιώνη), στο φύλλο αγώνος αναφέρεται και ο Σιούζος, διότι μετά την λήξη του αγώνα και μετα απο διαπληκτίσμό "επιασε" αντίπαλό του απο τον λαιμό!!! 
 ΑΘΥΤΟΣ: (Γιάννης Παπαβασιλείου) Περόι, Χαντζαρίδης, Πάτσι, Σκέντος, Κουκουτρίγκας, Λιτζερίνος, Σκέμπι, Μανώλη, Λιάκος (60΄ Παπαχριστοδούλου), Σιούζος, Τοντόρ. ΛΑΚΚΩΜΑ: (Γιώργος Παπαδόπουλος) Σαργιαννίδης, Παπακωνσταντίνου, Σιδηρόπουλος, Τσακλίδης, Τζόβας, Π. Κωνσταντινίδης, Χρυσογονίδης, Σ. Κωνσταντινίδης, Πασχαλίδης, Αρμενάκης, Μικές.