ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.

ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ 2004

Μεγάλος ποδοσφαιρικός αγώνας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Στη μνήμη της γενοκτονίας 353.000 Ποντίων, που έχασαν την ζωή τους το 1919, θα διοργανωθεί στην Θεσσαλονίκη σπουδαίο φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ της Μικτής ομάδας Ποντίων και της εθνικής μας ομάδα ποδοσφαίρου του 2004, που για πρώτη φορά θα συγκροτηθεί μετά την μεγάλη επιτυχία της Πορτογαλίας, σε επίπεδο βετεράνων.

Τον αγώνα διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς και για τον λόγο αυτό δόθηκε συνέντευξη Τύπου.
Σ' αυτήν τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, καθηγητής ιατρικής κ. Παρχαρίδης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Αντώνης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλων κ. Χατζηανδρέας, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμαριάς κ. Στ. Ζαμπέτογλου, ο διεθνής πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Χρήστος Τερζανίδης, που θα εκτελέσει χρέη τεχνικού στην ομάδα της Μικτής Ποντίων, και ο εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας του 2004, σημερινός τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης.
Μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φιλικού αγώνα, που θα γίνει στις 13 Μαϊου στις 5 μ.μ. στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, είναι και οι βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, Κούλης Αποστολίδης, Γιάννης Βένος και Κώστας Αϊδινίου, που παρέστησαν στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς, όπως και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Αγγελος Σπυρίδων, Τάκης Σαλαπασίδης, Σάκης Παντελίδης, καθώς και ο πρώην ΓΓΑ, Γιώργος Λυσσαρίδης.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Παρχαρίδης, που πρώτος πήρε το λόγο, είπε μεταξύ άλλων: «Αγωνιζόμαστε για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, που το 1919 αφάνισε 353.000 Πόντιους και δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά προσφύγων.
Ζητάμε από τους γείτονές μας Τούρκους να πουν μια συγγνώμη για ό,τι έγινε τότε, αναγνωρίζοντας την γενοκτονία. Ο αγώνας που αποφασίσαμε να διοργανώσουμε στις 13 Μαΐου, θα γίνει στην μνήμη αυτών των ανθρώπων και έχει συμβολικό χαρακτήρα, γιατί θα πάρουν μέρος η ομάδα που έκανε περήφανη την Ελλάδα το 2004 και μια ομάδα επίλεκτων βετεράνων Πόντιων ποδοσφαιριστών.
Συμβολικά είναι άλλωστε και τα χρώματα που φορά ο εκφραστής του ποντιακού στοιχείου, Απόλλων Καλαμαριάς, που έχει πάνω το κόκκινο, που συμβολίζει το αίμα της γενοκτονίας, και το μαύρο που είναι το αιώνιο πένθος των Ποντίων.
Στην εκδήλωση αυτή αποφασίσαμε να τιμηθούν και 15 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, «ιερά τέρατα» του ποντιακού ποδοσφαίρου, για να εκτιμηθεί η προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον τρόπο αυτό θα τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς μας».
Στο παιχνίδι αυτό, την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του 2004 θα κοουτσάρει ο συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, αφού ο Γερμανός τεχνικός είχε υποχρεώσεις που δεν του επέτρεπαν να βρεθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία στην Ελλάδα.
Για το παιχνίδι αυτό και έχοντας την ιδιότητα του βετεράνου διεθνή ποδοσφαιριστή, έχουν κληθεί και πρόκειται να μετάσχουν οι, Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Μπασινάς, Γκούμας, Δέλλας, Καψής, Νικολαΐδης, Λάκης, Βενετίδης, Βρύζας, Ζαγοράκης και Γ. Χ. Γεωργιάδης. Ο τελευταίος προσφέρθηκε να αγωνιστεί και με την ομάδα των Ποντίων αν αυτό γίνει εφικτό.
Την ομάδα των Ποντίων αναμένεται να συγκροτήσουν παίκτες που έχουν κληθεί και έχουν δηλώσει συμμετοχή, όπως οι, Σιαμίδης, Μαυρίδης, Μαυρογενίδης, Νίκος Παπαπδόπουλος, Φυτανίδης, Καραταΐδης, Γ. Δημητριάδης, Λάκης Σημαιοφορίδης, Αλεξανδρίδης, Αλεξανδρής, Χατζημωϋσιάδης, Κωφίδης, Λαγωνίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Σακελλαρίδης, Σαμλίδης, Τσολερίδης, Ζελελίδης.
Διαιτητής θα είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, με βοηθούς τους Νίκο Δημόπουλο, Κυριάκο Μερκενίδη, και 4ο τον Γιώργο Μάστακα.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης, πριν ή στην ανάπαυλα του αγώνα, θα τιμηθούν οι παλαίμαχοι Πόντιοι ποδοσφαιριστές, που έγραψαν τις δικές τους σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Αλεξιάδης, Κωνσταντινίδης Γ. (Άρη), Κουϊρουκίδης, Λέανδρος Συμεωνίδης (ΠΑΟΚ), Λώλος Χασεκίδης (Ηρακλή), Κυπριανίδης, Νιφαδόπουλος (Απόλλωνα), Τάκης Λουκανίδης (Δόξας), Κελεσίδης, Καραταΐδης (Ολυμπιακού), Φουλίδης (Πιερικού), Αντωνιάδης (ΠΑΟ), Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου (ΑΕΚ).

Ο ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ PLAY ΟFF TΗΣ Β΄ ΚΑΤΗΓ.

Κυριακή 28 Απρ. 2013   Ώρα : 16:30 ΓΗΠΕΔΟ: Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ
1ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥΣΗΜΑΙΑΚΗΣ - ΚΕΛΑΖΟΓΛΟΥ - ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ
Σάββατο 27 Απρ. 2013   Ώρα : 11:00
1ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ - ΞΕΡΞΗΣ Ν. ΡΟΔΩΝΣΟΚΟΛ
2ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥΚΕΧΑΓΙΑΣ
3ΕΛΠΙΔΕΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ - Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
4ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ  ( 13:00 )ΓΟΥΜΑΤΙΑΝΟΣ
5ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥΚΑΡΡΑΣ - ΝΤΟΝΤΣΑΚΗΣ
Σάββατο 27 Απρ. 2013   Ώρα : 17:00
6ΚΟΣΜΟΣ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ - ΤΟΠΟΥΖΑΚΗ
Κυριακή 28 Απρ. 2013   Ώρα : 11:00
7ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ - ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥΚΟΣΜΑ
8ΧΟΛΟΜΩΝ Ρ.Π. - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣΠΑΥΛΟΥΔΗΣ
9ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΥΒΩΝΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
10Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ - ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ - ΠΟΡΤΑΡΙΑΝΟΣ
11ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ - ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗ

 
Ανακοίνωση-διαμαρτυρία εξέδωσε ο Θερμαϊκός Πορταριάς αναφορικά με τη διαιτησία του Τσακαλίδη στο τελευταίο παιχνίδι στη Βαρβάρα (2-0). Αναλυτικά: «Το δ.σ. του Θερμαϊκού Πορταριάς σπάνια τα τελευταία χρόνια έθεσε θέμα διαιτησίας για τα παιχνίδια που αγωνίστηκε η ομάδα μας. Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτή τη γραπτή καταγγελία-διαμαρτυρία, διότι τα ίδια τα γεγονότα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για άλλου είδους αντίδραση. Συγκεκριμένα: 1) Ο αγώνας στη Βαρβάρα δεν ήταν ένας αδιάφορος βαθμολογικά αγώνας, αλλά από την έκβασή του και από την έκβαση του αποτελέσματος του αγώνα του ΠΟΜ εξαρτιόταν η διεξαγωγή ή όχι μπαράζ ανόδου, 2) Ο διαιτητής κ. Τσακαλίδης που ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι, είναι από τα Μουδανιά. Σαφέστατα πρόκειται για μεγάλο ατόπημα (έως σκανδαλώδες) να διευθύνει το παιχνίδι κάτοικος του τόπου του οποίου η ομάδα ανταγωνίζεται τη δική μας, 3) Ο συγκεκριμένος ορισμός εκθέτει πέρα από τον ίδιο το διαιτητή (που δεν έπρεπε να τον αποδεχθεί) και την ίδια την ΕΠΣ Χαλκιδικής. Θεωρούμε τον λάθος ορισμό πρωτοφανές γεγονός, χωρίς να μπορούμε να εξαιρέσουμε υστεροβουλία, 4) Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που η Πορταριά έφθανε κοντά στο στόχο της (πρωτάθλημα), οριζόταν αυτός ο διαιτητής για να χάσει η Πορταριά βαθμούς, 5) Μήπως πρέπει να αποσύρουμε κι εμείς τις παιδικές ομάδες ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως έκανε και ο Διγενής Λακκώματος, για τον ίδιο διαιτητή; 6) Από το αποτέλεσμα της διαιτησίας του κ. Τσακαλίδη αποδείχτηκαν βάσιμες οι επιφυλάξεις που είχαμε όταν πληροφορηθήκαμε τον συγκεκριμένο ορισμό. Ήταν μια διαιτησία απόλυτα εχθρική και προκατειλημμένη. Καλύτερα να μας έπαιζε ο πρόεδρος του ΠΟΜ! 7) Συγχαρητήρια για την άριστη εμφάνιση των δύο βοηθών (Μαλανδρής, Μαυροπούλου). Τελειώνοντας, να αναφέρουμε ότι γνωρίζουμε πως η διαμαρτυρία μας δεν μπορεί να επιφέρει κανένα άμεσο αποτέλεσμα επανόρθωσης, παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στις θυσίες και στον αγώνα που έχουμε δώσει, συμβούλιο, αθλητές και κάτοικοι του χωριού, να σας επιστήσουμε την προσοχή για την αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών φαινομένων».