ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΕΠΟ: Κύπελλο Γ' Εθνικής και Σούπερ Καπ

 
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής από την προσεχή περίοδο με την συμμετοχή των ομάδων της κατηγορίας να είναι υποχρεωτική.

Μένει πλέον να καθοριστεί τόσο το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων αλλά και η ημερομηνία εκκίνησης της νέας διοργάνωσης. Εχουμε γράψει ήδη ότι στην ΕΠΟ προσανατολίζονται για να γίνει σέντρα στις 15/9.

 
Ιδού η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι ομόφωνα το διοικητικό της συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 2/8/2013 αποφάσισε όπως προχωρήσει στη διοργάνωση Κυπέλλου Γ” Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Η προσθήκη που έγινε στο αντίστοιχο άρθρο του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, είναι η ακόλουθη:
«Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων
Άρθρο 38, παρ 3
α. Κάθε έτος, είναι δυνατό, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., να διοργανώνεται πρωτάθλημα Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, στο οποίο η συμμετοχή των ομάδων είναι υποχρεωτική
β. Το σύστημα τέλεσης των αγώνων του Κυπέλλου αυτού καθώς και κάθε άλλη κανονιστική διάταξη καθορίζονται με την οικεία προκήρυξη που εγκρίνει το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.
γ. Οι λοιπές διατάξεις του κεφαλαίου του παρόντα κώδικα που αφορούν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ισχύουν ανάλογα
δ. Διοργανώτρια του πρωταθλήματος του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι η Ε.Π.Ο., η οποία κατέχει και τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων.
ε. Το Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών, εφόσον προκηρυχθεί και το Κύπελλο Ελλάδος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, διεξάγεται κανονικά με τις ομάδες των Ε.Π.Σ., εκτός αυτών που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, στην πρώτη φάση από τις Ε.Π.Σ. και στις υπόλοιπες από την Ε.Π.Ο.
στ. Μετά την ανακήρυξη του Κυπελλούχου του Κυπέλλου των Ε.Π.Σ. και του Κυπελλούχου του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξάγεται ο τελικός (Super Cup) αγώνας για την ανάδειξη του Κυπελλούχου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».