ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«ΕΝΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»

Ο O 36ος τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής που γίνεται το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΙΟΥ και ώρα: 17:00 στο γήπεδο της Γαλατίστας έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αναμετρόνται δυο από τις καλύτερες ομάδες του 2ου Ομίλου της Δ’ Εθνικής που διαφημίζουν το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής. Στην χθεσινή κλήρωση, ο Διγενής Λακκώματος πήρε τον ρόλο του τυπικά γηπεδούχου, με τον Απόλλωνα Αρναίας να είναι τυπικά φιλοξενούμενος.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ
Μέχρι να φτάσουν όμως οι δυο ομάδες, 90 λεπτά το λιγότερο πριν από το τρόπαιο, χρειάστηκε να προσπεράσουν αρκετά ψηλά εμπόδια. Το blog σας παρουσιάζουν σήμερα, τον δρόμο που διένυσαν Διγενής Λακκώματος και Απόλλων Αρναίας μέχρι τον τελικό της Γαλάτιστας. Στην πρώτη φάση η ομάδα του Λακκώματος είχε εύκολο έργο, αφού επικράτησε με 7-2 εκτός έδρας επί του ΑΟ Σημάντρων, την ίδια ώρα που ο Απόλλων Αρναίας είχε σαφώς πιο δύσκολο έργο κόντρα στην Προποντίδα Μαρμαρά, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση με νίκη 3-2. Στην δεύτερη φάση, άλλαξαν οι ρόλοι, καθώς ο Διγενής ξεπέρασε με ιδρώτα την ισχυρή Καλλικράτεια με 2-1, ενώ η ομάδα της Αρναίας επικράτησε με 6-0 του Μέγα Αλέξανδρου Νεοχωρίου. Στην Τρίτη φάση του θεσμού, εύκολο απόγευμα πέρασε ο Διγενής με μια ακόμα «επτάρα» με αντίπαλο τον Τορωναίο Συκιάς (7-0), ενώ οι «οράνιε» έβγαζαν εκτός συνέχεια το Στρατώνι με εκτός έδρας νίκη με 2-0. Στα προημιτελικά, όταν και ξεκαθάρισε το τοπίο, αναφορικά με τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, η ομάδα του Στέφανου Μπορμπόκη «καθάρισε» με 3-0 την Νίκη Πολυγύρου, με την Αρναία να προκρίνεται στους «4» χάρη σε νίκη 1-0 απέναντι στον ΠΟ Μουδανιών. Στα ημιτελικά, ο Διγενής βρήκε αντιμέτωπο τον Αετό Βαρβάρας, που διεκδικεί την άνοδο του στην Δ’ Εθνική και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του, κερδίζοντας με 2-1. Πιο εύκολο έργο, αποδείχθηκε ότι είχε ο Απόλλωνας, που υπέταξε με 5-2 τον Ερμή Νέας Ποτίδαιας. Συνολικά ο Διγενής έφτασε στον αυριανό τελικό με προίκα 21 γκολ ενεργητικό και 4 παθητικό, ενώ η ομάδα του Πέτρου Σαμαρά με απολογισμό 17-5.
«ΕΝΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»
Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΠΣ Χαλκιδικής, με τους εκπροσώπους των δυο ομάδων να συμφωνούν ότι πρόκειται για μια γιορτή του ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής. Αρχικά, τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, όπου καλωσόρισε τις δυο ομάδες στον τελικό και είπε : «Όλοι μας θέλουμε να είναι ποδοσφαιρική γιορτή το παιχνίδι αυτό. Στόχος η διαφήμιση ενός συναρπαστικού τελικού, από δυο ομάδες από τις καλύτερες στην Δ’ Εθνική και φυσικά να υπάρχει φίλαθλο πνεύμα στις εξέδρες».
Στην συνέχεια τον λόγο, πήρε Κωνσταντίνος Καραγιάννης που είναι γενικός αρχηγός του Απόλλων Αρναίας και τόνισε τα ακόλουθα : «Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Είμαστε για δεύτερη φορά σερί τελικό και θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Εύχομαι να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο της Γαλάτιστας. Το Κύπελλο όλοι θέλουν να το κατακτήσουν, αλλά ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία στα προσεχή παιχνίδια που μένουν και το Κύπελλο είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για εμάς». Τον Καραγιάννη, διαδέχθηκε στις δηλώσεις, ο αντιπρόεδρος του Διγενή Λακκώματος, Παναγιώτης Ορτουλίδης, αναφέροντας : «Είναι πρώτη φορά που συμμετέχει η ομάδα σε τελικό και όλοι στο Λάκκωμα θέλουμε το Κύπελλο. Στο παιχνίδι αυτό θα δώσουν το παρών   ο Αβράαμ Παπαδόπουλος,  ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο Βασίλης Τοροσίδης που στηρίζουν την ομάδα όπως μπορούν. Το να πάρουμε την πρώτη θέση πλέον είναι δύσκολο για εμάς, ωστόσο θα δώσουμε ότι έχουμε στα εναπομείναντα παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Όσον αφορά για το Κύπελλο, είναι ένα παιχνίδι και είμαστε 100% έτοιμοι για να φέρουμε τον τίτλο στο Λάκκωμα».