ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ αναφορικά με το σχέδιο αναμόρφωσης της ΕΠΟ.



Η Συντονιστική Επιτροπή των ομάδων της Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ «βάλλει» κατά της Ομοσπονδίας με αφορμή το σχέδιο αναμόρφωσης
Ακατανόητη χαρακτηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή της Γ’ Εθνικής την επιθετική τακτική της ΕΠΟ αναφορικά με το σχέδιο αναμόρφωσης. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η Ομοσπονδία «χάνει» από την ίδια την τακτική της, την οποία ακολουθεί για λόγους εγωισμού.
Αναλυτικά αναφέρεται: «H Συντονιστική επιτροπή των ομάδων της Γ Εθνικής, συνεχίζει ακάθεκτη και με την δυναμική που μας δίνουν 35 ομάδες που μας στηρίζουν,  την προσπάθεια μας για την δικαίωση των αιτημάτων μας και την σωστή λειτουργία της κατηγορίας. Ενημερώνουμε τον φίλαθλο κόσμο των ομάδων μας αλλά και την κοινή γνώμη ότι η ΕΠΟ αρνείται να προχωρήσει στο σχέδιο αναμόρφωσης του ποδοσφαίρου που προτείνουμε και που έχει βρει πανελλαδική ανταπόκριση, για λόγους εγωισμού κι εσωστρέφειας, καθώς εμείς είμαστε τώρα πια σε θέση να προσφέρουμε κάθε νομική προστασία στην διοίκηση της Ομοσπονδίας, ώστε να μην εκπέσει όπως διατείνεται, προχωρώντας στην προτεινόμενη αναδιάρθρωση (άλλωστε ποτέ δεν έχει εκπέσει διοίκηση της ΕΠΟ από αναδιάρθρωση κατηγορίας και έχουμε περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων κάθε χρόνο!).
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την επιθετική τακτική της ΕΠΟ σε βάρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όταν μάλιστα κανείς δεν έχει αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι της. Οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις που πολλές από αυτές την επομένη αγωνιστική περίοδο αλλά και τα επόμενα χρόνια, θα μείνουν χωρίς εκπροσώπηση στις Εθνικές κατηγορίες, θα πρέπει να στρατευτούν σύσσωμες μαζί μας για το καλό και την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και να μην επιμείνουν στην «μνημονιακή» πολιτική της Ομοσπονδίας που από αυτή χάνει και η ιδία και δεν το έχει καταλάβει. Τέλος, όσον αφορά την όψιμη δικαιολογία της ΕΠΟ ότι δεν μπορεί να παραβεί το καταστατικό και την προκήρυξη, αν χρειαστεί, εμείς μπορούμε να παραθέσουμε ένα σωρό από παραδείγματα καταστρατήγησης του καταστατικού και της προκήρυξης, που συνέβησαν στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, τα οποία αν έρθουν στην επιφάνεια, τότε πιο εύκολα θα εκπέσει η διοίκηση της ΕΠΟ από το αν θα πράξει το πρέπον, δηλαδή την αναδιάρθρωση που προτείνουμε για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου...
Υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες που έχουν δηλώσει εγγράφως την στήριξη τους στην κίνηση αυτή είναι οι εξής: ΑΙΓΑΛΕΩ,  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ, ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΝΑΟΥΣΑ, ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ,ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ,  ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ,  ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ,  ΚΑΣΤΩΡ,  ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ, ΠΕΥΚΗ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΡΟΥΒΑΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ, ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ, ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ, ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ, ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΙΑΛΥΣΟΣ ΡΟΔΟΥ».