ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

19 Μαΐου - Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού - 353.00 ψυχές ζητούν δικαίωση

Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 – 1923 ) με 353.000 νεκρούς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του αιώνα μας.Τον Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η «νέα τάξη πραγμάτων» που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.
Τι εννοούμε όμως με τον όρο «γενοκτονία»;
video
Πριν από τον όρο «Γενοκτονία» υπήρχε ο όρος «Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας». Η γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου. Συγκεκριμένα ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας.Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις.
Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.

Αυριο Κυριακή 19 Μαϊου η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Διγενή Λακκώματος.

 

       Tην ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2013 θα γίνει η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ. Η προηγούμενη Γ.Σ. της 12-5-2013 δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα καθώς για δύο Μέλη δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη απο το καταστατικό απαρτία.


Συγκεκριμένα η Ανακοίνωση - Πρόσκληση της Διοίκησης αναφέρει τα εξής:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

        Καλούνται τα Μέλη του Α.Σ. ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ να παρευρεθούν στην ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που θα διεξαχθεί την    ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2013 και ώρα 18:30 μ.μ. στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ  με θέματα:
◘      Ετήσιος Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2012- ΜΑΪΟΣ 2013
◘      Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2012-13 και προϋπολογισμού έτους 2013-14.
◘      Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
◘      Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και  εξελεγκτικής επιτροπής.
        Η παρουσία ολων των μελών του ΔΙΓΕΝΗ κρίνεται απαραίτητη λόγω της συμμετοχής της ομάδας μας τη νέα χρονιά στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ.
        Η επαναληπτική Γενική Συνελευση θα πραγματοποιηθεί με οσα μέλη και αν ειναι παρόντα.

                                   Για το Δ.Σ. του ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ
                       

                      -O-                                                         -H-

        Πρόεδρος
Γενική Γραμματέας



       ΡΟΥΖΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ                 MΠΟΥΝΤΟΥΡΙΔΟΥ   ΣΟΥΖΑΝΑ