ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Εληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για το πρωτάθλημα με μόνο 2 απώλειες.



 
Εξέπνευσε αργά χθες το απόγευμα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Οπως έγινε γνωστό από «κύκλους» της ΕΠΟ οι μόνες ομάδες που είχαν δικαίωμα να δηλώσουν και δεν το έπραξαν ήταν ο Πέλοπας Κιάτου και ο Θρασύβουλος. Κατά τα άλλα, από τη Football League ήρθαν στη νέα κατηγορία η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, ενώ οι Πανηλειακός, Ζάκυνθος, Βατανιακός και Γλυφάδα που υπολογίζονταν για τη Γ' Εθνική προβιβάστηκαν με χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ στη Football League.

Επομένως με τα παραπάνω δεδομένα μιλάμε, επί του παρόντος, για 93 συμμετέχουσες ομάδες στην Γ  ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία της χώρας. Ομως αυτά είναι πολύ πιθανό ν' αλλάξουν και ο αριθμός ν' αυξηθεί. Διότι 1ον) την Παρασκευή αναμένεται η οριστική απόφαση της ομοσπονδίας για τον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης, που  θα δικαιωθεί και θ' αποτελέσει τον 94ο σύλλογο ενώ 2ον) είναι πιθανό η Κέρκυρα και η Δόξα Δράμας επίσης να μετάσχουν στην κατηγορία. Η πρώτη, που θα έχει ομάδα και στη Football League (συγχώνευση ΑΟ Κέρκυρας ? Κασσιώπης), εξέφρασε την επιθυμία συμμετοχής ως ΓΣ Κέρκυρας (επί της ουσίας ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ), ενώ από τη Football League υπήρξε ενημέρωση ότι οι «μαυραετοί» ίσως να... κατηφορίσουν και αυτοί. Για τις δύο εν λόγω ομάδες θα υπάρξει μια άτυπη παράταση μέχρι τη Δευτέρα.
Από εβδομάδα ο καταρτισμός!!!!!
  Τις ερχόμενες μέρες θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα και η επιτροπή του πρωταθλήματος θα συνεδριάσει για ν' αποφασίσει το πώς θα καταμερίσει τις ομάδες στους 6 ομίλους. Ο καταρτισμός θα περάσει από την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, ώστε ακολούθως να οριστεί το πότε θα γίνει η κλήρωση. Επίσης, σε 1o-2ο ομιλο (ΕΠΣ Μακεδονίας)- 5ο-6ο ομιλο(της ΑΕΚ) ο καταμερισμός των συλλόγων θα γίνει με κλήρωση, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί αν τελικά οι οχτώ ομάδες της Κρήτης διασπαστούν ή όχι σε δύο ομίλους.