ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Ο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ - ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ!!!!

Το πλάνο των ομίλων...στη Γ' Εθνική
ΕΠΟ / Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
 
Οι... μηχανές στην ομοσπονδία αναφορικά με τον καταρτισμό των ομίλων της Γ' Εθνικής δουλεύουν από τις 2 Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώθηκαν τα μπαράζ ανόδου στην εν λόγω νέα κατηγορία στο... κόκκινο. Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» είχε να κάνει - κι εξακολουθεί να έχει- με τον καταρτισμό του 5ου και 6ου ομίλου. Σε αυτούς αναπτύσσονται, πλέον, κάποια δεδομένα, ωστόσο η οριστική μορφή τους δεν θα γίνει γνωστή πριν από την κλήρωση (αρχές Αυγούστου).
Κι αυτό διότι όπως έχουμε πολλάκις αναφέρει οι πιέσεις είναι ασφυκτικές και τα προσχέδια των ανθρώπων της ΕΠΟ συχνά αλλάζουν. Επί παραδείγματι υπάρχει και σενάριο που θέλει την ΑΕΚ με τον Ιωνικό σε διαφορετικό όμιλο, ωστόσο προτού αναφερθούμε σχετικά είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε από τα δεδομένα.
«Με γνώμονα το δίκαιο (σ.σ. αναφορικά με τα έξοδα των μετακινήσεων)», λοιπόν, όπως τονίστηκε από «κύκλους» της ομοσπονδίας, αποφασίστηκε η Κρήτη (5 ομάδες από την ΕΠΣ Ηρακλείου, συν τις τρεις από τους άλλους τρεις νομούς) να διασπαστεί. Μέσω κλήρωσης, στην οποία θα μπουν και οι 8 ομάδες, οι τέσσερις θα πάνε στον 5ο και οι υπόλοιπες στον 6ο.
Ακόμη σ' αυτούς τους δύο ομίλους θα τοποθετηθούν ως (τρόπον τινά) επικεφαλής η Μύκονος στον έναν και ο Πανναξιακός στον άλλον (πάλι με κλήρωση). Και έτσι φτάνουμε στις ομάδες της Αττικής. Το πώς θα χωριστούν στους δύο 16άρηδες ομίλους οι 11 ομάδες της Αθήνας (μεταξύ αυτών η ΑΕΚ), οι τέσσερις του Πειραιά (μεταξύ αυτών ο Ιωνικός), οι τέσσερις της ανατολικής και οι τρεις ομάδες της δυτικής Αττικής δεν έχει επί της ουσίας αποφασιστεί. Είναι πιθανόν οι τέσσερις ενώσεις του Λεκανοπεδίου να διασπαστούν στους δύο ομίλους (όπως της Κρήτης), ενώ είναι πιθανό (και απολύτως υπαρκτό) το σενάριο που θέλει τις 11 ομάδες της Αθήνας να πηγαίνουν στον έναν όμιλο και τις άλλες 11 (Πειραιάς, Δυτ. και Αν. Αττική) στον άλλον. Σε αυτήν την περίπτωση η ΑΕΚ και ο Ιωνικός (που έχει ενισχυθεί σημαντικά) θα βρεθούν σε διαφορετικό όμιλο.
1ος και 2ος Ομιλος:
Τέλος, όπως είχαμε αναφέρει και προ μηνός, δεδομένη είναι και η διάσπαση των επτά ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας (Με κλήρωση τέσσερις ομάδες εκ των: Ηρακλή Αμπελοκήπων, Καμπανιακό, Αγροτικό Αστέρα, Οδυσσέα Κορδελιού, Αναγέννηση Επανωμής, Δόξα Πενταλόφου,Μακεδονικός?)
σε 1ο και 2ο όμιλο, όχι, όμως, λόγω των εξόδων των μετακινήσεων, αλλά διότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο άρτιος ο καταρτισμός των δύο συγκεκριμένων ομίλων. Οι ομάδες της Χαλκιδικής Διγενής Λακκώματος και Π.Ο. Μουδανιών θα αγωνισθούν στον 1ο ομιλο

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις:
Θέλοντας να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις των κρητικών και κυκλαδίτικων ομάδων (Πανναξιακός, Μύκονος) για τον διαχωρισμό τους σε δύο ομίλους, η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη μέσω του τμήματος marketing της Ομοσπονδίας να αντλήσει κονδύλια ώστε να τα παραχωρήσει στους προαναφερθέντες συλλόγους που θα έχουν διπλές μετακινήσεις. Δηλαδή από Κυκλάδες στην Αθήνα και μετά Κρήτη και τούμπαλιν. Η ΕΠΟ, λοιπόν, προσανατολίζεται στο να καλύπτει τη μετακίνηση από την Αθήνα στην Κρήτη για τις κυκλαδίτικες και από την Κρήτη στις Κυκλάδες για τις κρητικές.

Οι ομάδες που θα... έρθουν και τα περιθώρια:
Ακόμη, στον καταρτισμό των έξι ομίλων σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ποιες ομάδες θα απαρνηθούν το δικαίωμά τους ν' αγωνιστούν στη Football League και θα θελήσουν να παίξουν στη Γ' Εθνική. Μέχρι τώρα δεδομένα γνωστή είναι η Κέρκυρα (η ομάδα που θα προκύψει από την εκκαθάριση του ΑΟΚ), ενώ πιθανότητες υπάρχουν και για τη Λάρισα. Η Λάρισα δεν φαίνεται να προλαβαίνει να δηλώσει συμμετοχή για την Β΄ Εθνική, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν και τον Πανσερραϊκό εκτός νυμφώνος.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Δόξα Δράμας, Καβάλα, καθώς και ο Φωκικός.
  και αυτές οι ομάδες θα τραβήξουν τον δρόμο της ΑΕΚ στη Γ' Εθνική!!!!!!!!!!! .
.Πάντως η ΕΠΟ δεν πρόκειται να δεχτεί προτάσεις συμμετοχών που θα φτάσουν μετά την 31η Ιουλίου (καταληκτική ημερομηνία) με τους ανθρώπους της να δηλώνουν ότι «σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν πρόκειται να δοθεί άτυπη παράταση για κανέναν».

Το διαιτητικό δικαστήριο για Μακεδονικό:
Τέλος, η περίπτωση του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης (είχε αποβληθεί από τη Δ' Εθνική προ διετίας μετά από σχετική εισήγηση της FIFA) και το αν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη νέα Γ' Εθνική θα κριθεί στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου έχει προσφύγει η  ομάδα της Θεσσαλονίκης.