ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Στον Αrena FM μίλησε ο προπονητής του Διγενή Λακκώματος Κοσμίν Μπαρκαουάν!!!!! Για Διγενή, ΠΑΟΚ, Εθνικες Ελλάδας & Ρουμανίας

Kosmin+Mparkaouan-610x350 Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και προπονητής του Διγενή Λακκώματος, Κοσμίν Μπαρκαουάν. O Ρουμάνος προπονητής σχολιάσε το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της Ελλάδας με την Ρουμανία ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Αναλυτικά είπε:

Για την ομάδα του Διγενή Λακώματος  τόνισε :“Είναι περίεργο σύστημα κυπέλλου. Άμα κερδίσουμε τον Αστέρα παίζουμε με την ΑΕΚ αλλιώς με τη Καλαμάτα. Είναι ένα πολύ περίεργο σύστημα αλλά εμείς πάμε για την νίκη. Θα ήθελα να φέρω την ΑΕΚ στο Λάκκωμα”.
Για το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουμανίας:“Παρακολούθησα το παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον. Είμαι Ρουμάνος αλλά ταυτόχρονα είμαι και πολύ Έλληνας. Δε περίμενα έτσι το παιχνίδι καθώς οι Ρουμάνοι παίκτες ήρθαν σαν τουρίστες ενώ η Ελλάδα φαινόταν πως ήθελε να πάει στο Μουντιάλ. Από πλευράς Ρουμανίας υπήρχαν παίκτες που περιμέναμε πολλά αλλά δε βοήθησαν Καθόλου. Οι Έλληνες  παίκτες είχα πολύ πάθος και αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα”.
Για την κριτική που ασκείται στον Πιτούρκα:Δε μπορώ να κρίνω έναν προπονητή. Αυτός βλέπεις ξέρει και γνωρίζει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Θα υπάρχουν σίγουρα αλλαγές τερματοφύλακα, αριστερό μπακ, στο κέντρο. Όταν έχει 18 παίκτες και επτά δεν έπαιξαν δε πρέπει να γίνουν αλλαγές; Αλλιώς για πιο λόγο είναι στην αποστολή;”
Για την κακή εικόνα της Ρουμανίας:“Οι στόπερ δεν είχα βοήθεια από τα χαφ. Υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στις αποστάσεις. Ο Μαρικά ήταν μόνος κάθε φορά με τέσσερις αμυντικούς. Οι βοήθειες ήταν πολύ μακριά και ένοιωθε πολύ μόνος. Οι πάσες γινόντουσαν από 25 με 30 μέτρα. Δε θέλω να δω μία Ρουμανία με τέτοια εμφάνιση να πάει Βραζιλία. Αν έχεις τρόπο χαρακτήρα και καρδιά κερδίζεις την ποιότητα. Κάτι τέτοιο κάνει συνεχώς η Ελλάδα”.
Για το πως πρέπει να παίξει η Ελλάδα στη ρεβάνς:“Από ότι άκουσα ο Σάντος είπε πως η ομάδα του θα πάει να κρατήσει το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα δε πρέπει να πάει  να κρατήσει το 2-0 αλλά να παίξει το ίδιο καλά με το πρώτο παιχνίδι. Σε διαφορετική περίπτωση αν δεχτεί γρήγορο γκολ θα έχει μεγάλο πρόβλημα”.
Για το κλίμα που επικρατεί στη Ρουμανία:“Στη Ρουμανία όλοι το βλέπουν σαν τελευταία ευκαιρία. Δε σκέφτονται τι έγινε αλλά τι πρέπει να γίνει. Η έδρα θα είναι πολύ καυτή και όλοι θα κάνουν ότι μπορούν για την πρόκριση”.
Για το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ – Άρη:“Ντέρμπι ήταν πριν πέντε με έξι χρόνια που ο Άρης ήταν δυνατός, όχι τώρα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να παίξουν όπως πρέπει.”
Για την διαφορετική εικόνα που δείχνει ο Σαλπιγγίδης σε ΠΑΟΚ και Εθνική:“Ο Σαλπιγγίδης είναι πολύ καλός παίκτης και με χαρακτήρα. Πρέπει όμως να είναι και επαγγελματίας και να παίζει παντού με τον ίδιο τρόπο. Δε μπορεί να παίζει στην Εθνική και όχι στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας παίκτης που μπορεί αλλά το θέμα είναι και να το θέλει. Πρέπει να δίνει παντού τα πάντα. Όταν έβλεπα το παιχνίδι ρωτούσα γύρω μου αν είναι ο Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ. Είναι σαν διαφορετικός παίκτης όταν παίζει στην Ελλάδα και τον βλέπουμε να παίρνει την Εθνική στις πλάτες του”.
Για το επίπεδο της Γ Εθνικής:Ανέβηκε ο Διγενής Λακκώματος από κάτω στη Γ Εθνική και τώρα προσπαθούμε να πάμε πιο ψηλά. Κάθε αγώνα θέλουμε μόνο νίκη και δεν υπάρχουν ομάδες με καλή ποιότητα για να φοβηθούμε. Έχω περίπου 30 παίκτες στην ομάδα που έχουν την θέληση να πάμε παραπάνω. Θέλουμε να ανεβούμε στη Β εθνική. Υπάρχουν 16-17 παίκτες κάτω των 20 χρονών αλλά ο τρόπος κάποιες φορές κερδίζει την εμπειρία και την ποιότητα”.

"ΟΔΟΣΤΡΟΤΗΡΑΣ" ο Διγενής Λακκώματος "σαρώνει" τα πάντα στο περασμά του!!!!! Στον Τελικό με τριάρα και ανετη πρόκριση με τον Ορφέα Ελευθερούπολης!!!







ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ - ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ   (3-0)


Με δυο γκολ-πέναλτι του Aρχισκόρερ της Γ΄ Εθνικής Γιάννη Παπαποστόλου και ένα του Γεωργιάδη, ο Διγενής Λακκώματος υπέταξε την Ελευθερούπολη και πιστοποίησε την ανωτεροτητά του για αλλη μια φορά σε Κύπελλο και πρωτάθλημα
Εύκολη νίκη-πρόκριση με 3-0 κόντρα στον Ορφέα Ελευθερούπολης στην έδρα του πήρε ο Διγενής Λακκώματος, συνεχίζοντας την πορεία του στο Κύπελλο και γενικά τις αριστες εμφανίσεις. Στην επόμενη φάση η ομάδα της Χαλκιδικής υποδέχεται τον Αγροτικό Αστέρα. Ο Διγενής είχε την πρωτουβουλία των κινήσεων σ΄ολη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε αντίθεση με τους Καβαλιώτες που που είχαν συνολικά ελάχιστες  επισκέψεις στα καρέ των γηπεδούχων. Η ομάδα του Κοσμίν Μπαρκαουάν προηγήθηκε στο 41΄, με γκολ-πέναλτι του Παπαποστόλου, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Κεχαγιά (1-0). Στο 75΄ ο Βιτλής κέρδισε νέο πέναλτι από τον Καραβελίδη και ο Παπαποστόλου «χτύπησε» ξανά από την άσπρη βούλα (2-0). Στο 85΄ ο Γεωργιάδης με μακρινό σούτ «κεραυνό» εξω απο την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στο "παραθυράκι" της εστιας του Καραβελίδη διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες, όπως η κεφαλιά του Τουλκερίδη στο 2΄ (λίγο άουτ), το σουτ του Δραγανίδη στο 23΄ (ίδια κατάληξη), 26΄ασίστ του Μιχάλη τετ-α-τετ ο Παπαποστόλου πλασέ με τράβηγμα απο αντίπαλο εφυγε λιγο αουτ (ζήτησαν πέναλτι) και οι προσπάθειες του Μιχάλη (στο 60΄ πλασέ λίγο άουτ και στο 62΄ σουτ σε Καραβελίδη). Στο 15΄ ο Ευθυμιάδης σούταρε άουτ για τους Καβαλιώτες, όπως και ο Δουμάνης στο 55΄.

Η πρόκριση στον Τελικό πανηγυρίστικε έξαλλα απο αρκετούς φίλους του Διγενή που βρέθηκαν στις κερκίδες του Γηπέδου "Αβραάμ Παπαδόπουλος"

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Αρκετά καλός ο Τζουμαλάκης (Γκαϊντατζής - Καμπούρης) απο τις Σέρρες

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ:(Κοσμίν Μπαρκαουάν) Παπαβασιλείου, Λαμπερνάκης, Σπανός, Τουλκερίδης, Σαραγιώτης, Γεωργιάδης, Βιτλής (84΄ Αθανασιάδης), Δραγανίδης (88΄ Σαρβανίδης), Στασινόπουλος (73΄ Κωστικίδης), Μιχάλης, Παπαποστόλου.
ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ:(Μπάμπης Χρυσοστομίδης) Καραβελίδης, Κεχαγιάς (75΄ Χριστοδουλίδης), Φιλιππίδης, Κωνσταντινίδης, Ελευθεριάδης, Σταματόπουλος, Ευθυμιάδης (79΄ Εμινίδης), Παπαδάτος, Οτέμπερης (64΄ Πασχαλίδης), Δουμάνης, Χαραλαμπίδης.


  ΤΕΛΙΚΟΣ 1ου ΟΜΙΛΟΥ (Κυριακή 15 ΔΕΚ.2013)
     ΓΗΠΕΔΟ: "Αβραάμ Παπαδόπουλος"
 Διγενής Λακκώματος - Αγροτικός Αστέρας*

*Στη συνέχεια η ομάδα που θα κερδίσει στον Τελικό της Κυριακής 15 Δεκ.του 1ου Ομίλου στο Γήπεδο ''ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ"   θα παίξει στα προημιτελικά στην εδρα του με τον Νικητή του Τελικού του 6ου Ομίλου: ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ, ενώ και ο φιναλίστ θα παίξει στην επόμενη φάση στην εδρα του με τον Νικητή του Τελικού του 4ου Ομίλου: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ.
  

Oι... 6+2 για τα προημιτελικά!
Οι έξι  νικήτριες ομάδες των τελικών θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Σε αυτή θα λάβουν μέρος επίσης μετά από κλήρωση που έγινε και δύο από τους έξι φιναλίστ των τελικών αγώνων των ομίλων και πρόκειται για τις φιναλίστ του πρώτου ομίλου (Διγενής-Αγροτικός Αστέρας) και του δευτέρου (Λάρισα-Κοζάνη), ώστε να προκύψουν 8 ομάδες!  
Βέβαια θυμίζουμε ότι υπάρχει το... οξύμωρο του αγώνα της Λάρισας με την Κοζάνη που και στην επόμενη φάση θα παίξουν μαζί με τον γηπεδούχο να κρίνεται από το αποτέλεσμα που θα έχουν στον... τελικό! Aπό κει και πέρα ο ηττημένος στο ματς Διγενής-Αγροτικός Αστέρας θα παίξει με τον νικητή του Ατρόμητος Αχ.-Καλαμάτα. Ο νικητής από το Διγενής-Αγροτικός πάει στην... αγκαλιά της ΑΕΚ, ενώ ο νικητής του Ρήγας Φεραίος-Αχιλλέας συναντά τον νικητή του Ιωνικός-Πανελευσινιακός!
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος όμιλος
Άρης Ακροποτάμου-Αγροτικός Αστέρας 0-2
Διγενής Λακκώματος-Ορφέας Ελευθερούπολης 3-0
ΤΕΛΙΚΟΣ: Διγενής Λακκώματος-Αγροτικός Αστέρας
2ος όμιλος
Εθνικός Φιλιππιάδας-Λάρισα 0-1
Κοζάνη-Καμπανιακός 1-0
TEΛΙΚΟΣ: Λάρισα-Κοζάνη
3ος όμιλος
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Κύμη 7-6 πέναλτι (1-1 παράταση, 0-0 κανονικός αγώνας)
Ρήγας Φεραίος-Τρίκαλα 1963 2-1
ΤΕΛΙΚΟΣ: Ρήγας Φεραίος-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
4ος όμιλος
ΠΦΟ Πανοπούλου-Καλαμάτα 0-1
Εθνικός Σαγεϊκων-Ατρόμητος Αχαϊας 1-2 παράταση (1-1 κανονικός αγώνας)
ΤΕΛΙΚΟΣ: Ατρόμητος Αχ.-Καλαμάτα

5ος όμιλος
Ιωνικός-Κισσαμικός 1-0
Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός Λαυρίου 3-0
ΤΕΛΙΚΟΣ:Ιωνικός-Πανελευσινιακός
6ος όμιλος
ΑΕΚ-Άγιος Νικόλαος 5-0
Κυανούς Αστήρ Βάρης-Θύελλα Ραφήνας 2-0
ΤΕΛΙΚΟΣ: ΑΕΚ-Κυανούς Αστήρ Βάρης