ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΚΚΩΜΑ: Αναβιώνουν και φέτος την Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ 2 Μαϊου 2016 και ώρα 10:30 στο γήπεδο του Μπάσκετ. Είσοδος ελευθερη!!!!



               Αναβιώνουν και φέτος οι αυγομαχίες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής!!!!!
Και φέτος αναβιώνουν στο ΛΑΚΚΩΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  το τοπικό έθιμο των αυγομαχιών. Είναι ένα έθιμο που μετέφεραν στην περιοχή οι πρόσφυγες από την περιοχή του Πόντου, ένα έθιμο που συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού και την αέναη σύγκρουση του καλού με το κακό. Πλήθος κόσμου θα παρακολουθήσει και τις φετινές «αυγομαχίες» στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.  Οι διαγωνιζόμενοι, δηλαδή οι «αυγομάχοι»προσέρχονται μια ώρα νωρίτερα στο χώρο που γίνεται η αναβίωση του εθίμου, καθώς πραγματοποιείται έλεγχος των αυγών. Βασικός κανόνας του εθίμου είναι η χρησιμοποίηση μόνο αυγών κότας. Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν στις αυγομαχίες με 45 αυγά στο σύνολο και νικητής αναδεικνύεται εκείνος αυτός που έχει τα λιγότερα σπασμένα αυγά. Στους τρεις πρώτους νικητές, απονέμονται βραβεία και στον πρώτο που θα του σπάσουν  ολα τα αυγα θα του απονεμηθεί το "χρυσό τηγάνι" για να τα πάει για τηγάνισμα!!! Παρακάτω φώτο απο τις  αυγομαχίες του(2012) του (2013)  του (2014) και του (2015)
                                

ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ  ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΚΚΩΜΑ!!!!!!! Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ 02 ΜΑΪΟΥ 2016 ΩΡΑ: 11:00, Στο Γήπεδο του Μπάσκετ!!!!!
Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ "ΧΤΥΠΑΕΙ" ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΓΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ  "ΦΑΡΜΑ ΚΛΑΟΥΣ"!!!!!!


                    Αναβιώνουν και φέτος οι αυγομαχίες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής!!!!!
                                 

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ Ο ΚΛΑΟΥΣ(το 2012  3ος) και το 2013(8ος) το 2014 


Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΑΣ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟ 2012 και το 2013
                                  Πλήθος κόσμου παρακολoυθεί τις αυγομαχίες στο ΛΑΚΚΩΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
-

































ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 2016?????