Ο Διγενής Λακκώματος απειλεί τον Άρη
Σε όλους όσους του συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο διάστημα που ακολούθησε μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στους χιαστούς αναφέρθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαία εφημερίδα.
Παράλληλα, ο άτυχος διεθνής Λακκωματιώτης αμυντικός του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων» Βαγγέλη Μαρινάκη για την κίνηση στην οποία προέβη, προτείνοντάς του νέο δεκαετές συμβόλαιο. Με τα πλέον κολακευτικά σχόλια για όλους όσους του συμπαραστάθηκαν στην δύσκολη στιγμή του τραυματισμού του αναφέρθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Ο άτυχος διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού, ο οποίος θα λείψει από τους αγωνιστικούς χώρους για τους επόμενους έξι μήνες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Real News» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κίνηση του προέδρου του Ολυμπιακού  Βαγγέλη Μαρινάκηνα του προτείνει νέο δεκαετές συμβόλαιο.
«Ειλικρινά, θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τον πρόεδρο κ. Μαρινάκη, καθώς και όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, το ιατρικό τιμ, φυσικά και τον κόσμο, για τη συμπαράσταση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για μένα. Μου έδωσαν σημαντική ψυχολογική βοήθεια, μεγάλο κουράγιο», ανέφερε αρχικά ο 28άχρονος κεντρικός αμυντικός στην εφημερίδα Real Sports.
Στην συνέχεια, μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. «Νομίζω ήταν το σημαντικότερο πράγμα αυτό που μου συνέβη. Ήταν το καλύτερο πράγμα, το καλύτερο... δώρο που μου έκανε ο πρόεδρος. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί σε μία δύσκολη στιγμή για μένα. Μου συμπαραστάθηκε.
Με έκανε να αισθανθώ πολύ όμορφα. Αυτό με κάνει να θέλω να γυρίσω πιο δυνατός πίσω στα γήπεδα για να ανταποδώσω. Με κάνει να αισθάνομαι καταπληκτικά και υποχρεωμένος να επιστρέψω την αγάπη και τη συμπαράσταση αυτή», τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το αν υπέγραψε, απάντησε, χαμογελώντας: «Ναι, υπέγραψα ήδη κλειστό δεκαετές!».
«Σίγουρα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Δεν έχω τραυματιστεί ποτέ ξανά τόσο σοβαρά. Ήταν μία δύσκολη στιγμή. Είναι δύσκολο να βλέπεις και τους συμπαίκτες σου να προσπαθούν και να μην μπορείς να βοηθήσεις. Εύχομαι να είναι ο τελευταίος τραυματισμός και για μένα, αλλά και για κάθε παίκτη. Είναι άσχημο να μένεις έξω. Δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα, όμως.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υπομονή και να δουλέψω σκληρά για να επιστρέψω πιο δυνατός. Όντως, οι γιατροί μού είπαν να μην ανησυχώ και πως θα γυρίσω πίσω δυνατός. Το μόνο που πρέπει να προσέξω είναι κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, όταν θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή", είπε, στη συνέχεια, αναφερόμενος στον τραυματισμό του», είπε στην συνέχεια.
Όσο για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ανέφερε: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, αν και νομίζω πως λίγο-πολύ και ο κ. Ζαρντίμ ακολουθεί το ίδιο μοντέλο με τον κύριο Βαλβέρδε, συνεπώς δεν θα υπάρχουν τρομερές αλλαγές. Ο στόχος, εξάλλου, είναι συγκεκριμένος στον Ολυμπιακό.
Η ομάδα πρέπει να παίζει για να κερδίζει και φυσικά να παίζει και ελκυστικό ποδόσφαιρο, για να ευχαριστιέται ο κόσμος που μας βλέπει. Ο κ. Ζαρντίμ είναι νέος και φιλόδοξος προπονητής κι αυτό είναι θετικό.
Του αρέσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Από εκεί και έπειτα, κι εμείς οι παίκτες θα πρέπει, όπου και όπως μπορούμε, να βοηθήσουμε τον κ. Ζαρντίμ που έρχεται τώρα στην ομάδα. Αυτός θα βοηθήσει εμάς να γίνουμε καλύτεροι κι εμείς εκείνον όπου μπορούμε».
Για τα νέα δεδομένα στην άμυνα, υποστήριξε: «Ο Ολυμπιακός είχε, έχει και θα έχει πάντα καλούς παίκτες. Εξάλλου, πιστεύω πως πάνω από όλα είναι η ομάδα. Είναι συνολική η δουλειά που γίνεται. Είναι θέμα χημείας πολλών παικτών για να πάει καλά η άμυνα. Όποιος βρεθεί στη θέση αυτή, με την πάροδο του χρόνου, θα παίξει πολύ καλά. Με τη δουλειά και την προσαρμογή, θα βρεθούν λύσεις. Ο Ολυμπιακός έχει, ήδη, πολλούς καλούς παίκτες και στη θέση αυτή».
Για την νέα σεζόν, ο Αβραάμ υποστήριξε: «Πάντα ίδιοι είναι οι στόχοι μας. Νταμπλ στην Ελλάδα και καλή πορεία στην Ευρώπη. Ξέρουμε ότι οι απαιτήσεις είναι πάντα τεράστιες. Θέλουμε κάθε φορά να πηγαίνουμε και ένα... σκαλοπάτι πιο ψηλά και στην Ευρώπη. Πέρυσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν πειράζει, μπορούμε να παλέψουμε και φέτος».
Τέλος, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην κίνηση των συμπαικτών του στην Εθνική ομάδα να του αφιερώσουν το γκολ κόντρα στη Ρωσία. «Με συγκίνησε η κίνησή τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δείχνει ότι έχουν ψυχή. Όσο για την Εθνική, αρχίσαμε αρνητικά, αλλά η ομάδα απέδειξε πως στα δύσκολα μπορεί να βρει λύσεις. Είναι πετυχημένη η πορεία, αν και μπορούσαμε ίσως κάτι παραπάνω. Πέσαμε, όμως, πάνω στη Γερμανία και δεν μπορέσαμε».