ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ο 14χρονος Γιώργος Σπανουδάκης της Μπαρτελόνα, στην Εθνική U15 της Γερμανίας


Τι δήλωσε για την επιλογή αυτή στοfootball-academies.gr ο ταλαντούχος πιτσιρικάς, το αποκαλούμενο νέο "αστέρι" της Μπάρτσα
Όσοι παρακολουθούν το ποδόσφαιρο στην Ισπανία και ιδιαίτερα τις ακαδημίες και την Μπαρτσελόνα τον γνωρίζουν. Αλλά είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι, που δεν τον γνωρίζετε, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα στην περίφημη Λα Μασία βρίσκεται ένα ελληνόπουλο που πλέον είναι και διεθνής παίκτης σε μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στον κόσμο, την γερμανική.
Μιλάμε για τον Γιώργο Σπανουδάκη, που μέσα από το football-academies.gr πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα πολλά επιτεύγματά του, παρά το μικρό της ηλικίας του. Ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος έχει και την γερμανική υπηκοότητα, αφού οι γονείς του είναι μετανάστες στη Γερμανία.
Έτσι ο Σπανουδάκης επέλεξε να αγωνιστεί στην Γερμανική Εθνική Oμάδα U15 στην οποία κλήθηκε για τρίτη φορά. Η ομάδα αυτή θα αντιμετωπίσει στις 7 και 9 Νοεμβρίου σε δύο φιλικούς αγώνες στο Μάιντς στη Γερμανία, την αντίστοιχη ομάδα της Νότιας Κορέας.
Ο Γιώργος που κλείνει τα 14 του χρόνια, στις 25 Νοεμβρίου (γεννήθηκε στις 25/11/1998), στην ομάδα U15 της Μπαρτσελόνα έχει προπονητή  τον Franc Artiga. Στη Εθνική U15 της Γερμανίας, προπονητής του είναι ο Frank Engel που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε ομάδες όπως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Χάνσα Ροστόκ.
Το football-academies.gr μίλησε με τον Γιώργο Σπανουδάκη και τον ρωτήσαμε για την επιλογή του να αγωνιστεί στην U15 της Εθνικής Γερμανίας και όχι σε αυτή της Ελλάδας.
Ο ταλαντούχος παίκτης της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα μας είπε:
«Με ενημέρωσαν τελευταία στιγμή. Δεν ήξερα ότι υπάρχει Εθνική U15 στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί ήρθαν στην Μπαρτσελόνα και με κάλεσαν από τον Ιανουάριο και αφού ήξερα ότι αργότερα μπορώ να επιλέξω σε ποια εθνική θα αγωνιστώ, όταν θα είμαι ποιο μεγάλος, τους είπα εντάξει.
Το σπίτι μου είναι στην Γερμανία και είναι ποιο εύκολο για μένα, αφού όλοι οι φίλοι μου και η οικογένειά μου είναι εκεί. Εάν με θέλουν όταν μεγαλώσω και είμαι καλός για την Εθνική Ελλάδος θα πάω. Είμαι πολύ μικρός ακόμη και η Εθνική U15 δεν είναι  official και θέλει πολύ δουλειά ακόμη και τύχη».
* Στη φωτογραφία ο Γεώργιος Σπανουδάκης σε μία από τις προηγούμενες κλήσεις του, στην Εθνική U15 της Γερμανίας.
Δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ όλους του ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας U15 της Γερμανίας

Οι "μικροί" του Διγενή Λακκώματος δείχνουν τον "δρόμο" στους Αντρες!!!!!

ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ
    
  Οι "μικροί" του Διγενή Λακκώματος πέτυχαν σήμερα Σάββατο 3 Νοε. 12 μεγάλες νίκες και έδειξαν τον "δρόμο" στην ομάδα των ανδρών του Διγενή που αγωνίζεται την Κυριακή 4 Νοε. στις 15:00 στο γήπεδο της Μ. Στέρνας και αντιμετωπίζει την Δόξα Χέρσου για την 2η Αγωνιστική της Δ΄ Εθνικής.

     Συγκεκριμένα η ομάδα των Νέων του ΔΙΓΕΝΗ που προπονεί ο Γιάννης Παπαποστόλου κέρδισε για την 5η αγων. του πρωτάθληματος τον ΑΙΓΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ με σκόρ (6-2) πετυχαίνοντας την 4η νίκη σε 5 αγώνες και βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πινακα. Μία θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος Νέων της ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Τα 6 γκόλ της νίκης του ΔΙΓΕΝΗ πέτυχαν οι: Φώτης Μπράτζος (2), Βαλάντης Σέρας (2) και Γιάννης Πουτελέσης (2). Επόμενος αντίπαλος για την 6η αγων. θα είναι ο ΚΟΣΜΟΣ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ στο γήπεδο "ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ" το Σάββατο 10 Νοεμβ. 12 και Ωρα: 11:00.

    Η ομάδα JOUNIOR του ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ που προπονεί ο Ηρακλής Γεωργιάδης κέρδισε για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης τον ΗΦΑΙΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ με σκόρ (7-4) πετυχαίνοντας ετσι την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα μικρά "αστεράκια" του ΔΙΓΕΝΗ  βρίσκονται  στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωτάθλήματος. Τα 7 γκόλ της ομάδας JOUNIOR πέτυχαν οι: Παναγιώτης Κεμεντζετζίδης (3), Κώστας Χατζηγρηγορίου (2), Παναγιώτης Τσαμασλίδης (1) και ο Δημήτρης Χόμπουρλος (1). Επόμενος αντίπαλος για την 4η αγων. θα είναι η ομάδα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ στα γήπεδα "ΤΖΙΩΛΑ" το Σάββατο 10 Νοε. 12 και Ωρα: 13:00

Ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης μιλάει για ολα.......

Οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές ΑΒΡΑΑΜ και ΚΛΑΟΥΣ με την φανέλα του ΔΙΓΕΝΗ

Ο Λακκωματιώτης διεθνής επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορά» μίλησε στην εφημερίδα «LiveSport» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πως βίωνε τον ΠΑΟΚ σαν μικρό παιδί, τον Φερνάντο Σάντος, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τους τρόπους που μπορεί ο ΠΑΟΚ να δυναμώσει και άλλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αθανασιάδης:
Σκέφτεσαι ποτέ πως αν δεν σκοράρεις, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κερδίσει;
«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, δεν το είχα καταλάβει, από το ίντερνετ κατάλαβα πως παίζει ένα τέτοιο θέμα. Είναι μεγάλο βάρος να είσαι βασικός του ΠΑΟΚ. Πόσο μάλλον επιθετικός γιατί όλοι σε περιμένουν να σκοράρεις. Επίσης και όλος ο τρόπος παιχνιδιού καταλήγει σε εσένα και εσύ πρέπει να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που σου έρχονται»
Τι θυμάσαι από την ημέρα που πήγες για πρώτη φορά σε προπόνηση των ακαδημιών του ΠΑΟΚ;
«Ήμουν σχολείο και είχα μάθει πως θα δοκιμαζόμουν στον ΠΑΟΚ. Ήμουν 8 στα 9. Είχα άγχos απίστευτο και πήγα στην προπόνηση με τον Τόνι Νικέα. Άφησα όλα τα στοιχεία μου και περίμενα να με ειδοποιήσουν. Οι δοκιμές ήταν από το Μάιο και μετά και στις αρχές της σεζόν, εντάχθηκα στην ομάδα».
Έχεις μπει ποτέ σε λεωφορείο για να πας οπαδική εκδρομή;
«Το μόνο εκτός έδρας που είδα με εκδρομή ήταν ένα παιχνίδι στην Ξάνθη, μαζί με τον τότε συμπαίκτη μου, τον Κώστα τον Μανουσαρίδη».
Ποιο παιχνίδι θυμάσαι ως ball boy;
«θυμάμαι ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Είχα φύγει με γεμάτες τις τσέπες με αναπτήρες, κινητά, κέρματα… Επίσης, ένα ΠΑΟΚ – Άρης, με τον Άρη να έχει κόσμο. Ήμουν ντυμένος Αϊντχόφεν όταν οι Ολλανδοί έπαιξαν μαζί μας στη νίκη μας με 3-2 και είχα μπει μαζί τους. Στον τελικό με τον Άρη ήμουν ball boy, αλλά μας έβγαλαν έξω γιατί ο χορηγός ήθελε να βάλει τα δικά του παιδιά».
Είσαι από τα «μικρά» συμβόλαια του ΠΑΟΚ. Αισθάνεσαι αδικημένος;
«Καθόλου. Εγώ ξέρω πως όταν πηγαίνεις καλά, ο ΠΑΟΚ σε επιβραβεύει. Εσύ είσαι αυτός που θα καθορίσεις τι θα παίρνεις μέσα από την εικόνα σου στο γήπεδο».
Τελικά τα συστήματα πόσο μετράνε σε έναν αγώνα; Και τι έγινε που ο ΠΑΟΚ παίζει 4-4-2 και όχι 4-3-3: Μήπως οι παίκτες και τα χαρακτηριστικά τους ορίζουν το σύστημα;
«Τα συστήματα δεν μετράνε τόσο πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Όλα μοιάζουν μεταξύ τους Σημασία έχει η ομάδα να μπορεί να αφουγκράζεται το πλάνο. Ουσιαστικό, ο παίκτης καθορίζει το σύστημα μέσα από τις επιλογές του προπονητή».
Ποια ήταν η απόσταση που κάλυπτες καθημερινά για να προπονείσαι με τον ΠΑΟΚ; Η οικογένειά σου επιβαρύνθηκε πολύ τόσα χρόνια; Αισθάνεσαι ανακούφιση που τους δικαίωσες;
«Έκανα περίπου ογδόντα χιλιόμετρα τη μέρα. Ξεκινούσα το πρωί με σχολείο στην Καλαμάρια από το Λάκκωμα, πήγαινα Ευκαρπία για προπόνηση και γυρνούσα 11 το βράδυ στο σπίτι στο Λάκκωμα. Οι γονείς μου πέρασαν πολλά, είχαμε ένα μαγαζί στο χωριό, ήταν δύσκολες εποχές. Μέρα με τη μέρα, με την απόδοσή μου και τα γκολ ξέρω πως χαίρονται για τις θυσίες που έκαναν».
Τελικά θα ξανάγραφες ποτέ στο twitter φράση όπως το «σεξ και βία»;
«Ήταν ένα σχόλιο που για εμένα δεν έπρεπε να πάρει έκταση. Φάνηκε πως μερικοί περίμεναν κάτι τέτοιο για να μου επιτεθούν».
Τι σκεφτόσουν όταν «έσκασε» το σκάνδαλο για τα στημένα παιχνίδια;
«Ότι ποτέ δεν πρόκειται να παίξω σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν θα αγωνιζόμουν σίγουρα. Μετά το 2004 και τη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πίστευα πως πολλά θα αλλάξουν προς το καλύτερο αλλά από ότι φάνηκε, δεν επηρεαστήκαμε και όλα συνέχισαν να λειτουργούν με το ίδιο τέμπο…»
Με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο είστε από το ίδιο χωριό το Λάκκωμα. Μήπως είστε και συγγενείς;
«Είμαστε μακρινοί συγγενείς. Από γιαγιάδες, παππούδες. Έχουμε πολύ καλή σχέση, πριν από λίγο μιλήσαμε, γύρισε από Αμερική. Όποτε μπορούμε, βρισκόμαστε θα ήθελα να τον έχω συμπαίκτη. Είναι από τους κορυφαίους Έλληνες αμυντικούς και εξαιρετικός άνθρωπος Άσχετα αν βγάζει νεύρο στο γήπεδο, σαν παιδί είναι διαμάντι».
Ο Σάντος σε έστειλε δανεικό, ο Σάντος σε καλεί, αλλά δεν σε βάζει ποτέ. Μήπως τελικά δεν σε πιστεύει; Αισθάνεσαι κάτι τέτοιο;
«Δεν θέλω να σκέφτομαι έτσι. Όντως, το έχω πει ξανά, είναι ένας οπό τους καλύτερους προπονητές που έχω δουλέψει. Εγώ λέω πως θα μου δοθεί η ευκαιρία».
Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό;
«Πρέπει να γίνει πιο δυνατός. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Καταλαβαίνουν όλοι πως πρέπει να έρθουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και να δουλέψει η ομάδα. Εξωαγωνιστικά, η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διάφορα. Προπονητικά κέντρα, οργάνωση. Αν είσαι δυνατός αγωνιστικά μπορείς να κερδίσεις και τη διαιτησία. Στον αγώνα του «Βικελίδης» η διαιτησία μας νίκησε, αλλά θα κάνουμε καλύτερη ομάδα από τότε »
Πολλοί λένε πως τώρα που πληρώνεστε στην ώρα σας, δεν μπορείτε να έχετε δικαιολογίες. Πώς το εισπράττεις αυτό;
«Είναι λίγο ακραία η προσέγγιση. Είτε πληρωνόμαστε στην ώρα μας είτε όχι, όταν μπαίνουμε στο γήπεδο δεν μπορούμε να σκεφτούμε ον πληρωνόμαστε ή όχι. Όπως δεν αποτελεί δικαιολογία όταν χάνεις επειδή είσαι απλήρωτος. Σίγουρα πάντως έχουμε λιγότερα πράγματα να σκεφτούμε αυτήν την εποχή».
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει το μονοπώλιο της Βόρειας Ελλάδος; Το πραγματικό ελληνικό ντέρμπι να είναι αυτό με τον Ολυμπιακό;
«Αυτό ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό».
Προτιμάς μια στρατηγική να έρθουν λίγοι και κάλοι μεγάλοι παίκτες, με τον ΠΑΟΚ να ποντάρει και στα δικά του παιδιά, η μία στρατηγική που ο ΠΑΟΚ θα αγοράσει πολλούς μεγάλους παίκτες για να ανέβει άμεσα επίπεδο;
«Πρέπει να στηρίζεις το δικά σου παιδιά. Χρειάζεται ο ΠΑΟΚ μεγάλες μεταγραφές, αλλά και να στηρίζει τα παιδιά του. Μόνο κέρδος έχεις σε αυτή τη περίπτωση. Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές θα βοηθήσουν τα δικά σου παιδιά να γίνουν καλύτερα».
Εσένα ποιοι σε βοήθησαν;
«Εγώ ήμουν τυχερός γιατί είχα συμπαίκτες τους Ζαγοράκη, Βρύζα, Γεωργιάδη, Κοντρέρας, Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, και όλα αυτά σε ηλικία που μάθαινα γρήγορα. Πολλές προπονήσεις και αγώνες δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο Ζαγοράκη έδινε μια δυναμική μέσα στο γήπεδο, όπως ο Γκαρσία. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά μέσα στο γήπεδο. Ο Κοντρέρας έδινε ηρεμία. Με τον Ζήση κάναμε μαζί τελειώματα και τον χάζευα. Ο Γεωργιάδης, ήταν απίστευτος ο τρόπος που έβγαζε σέντρες και ασίστ γενικά. Από όλους έχουν πάρει πράγματα».
Τώρα που υπάρχει Σαββίδης, αισθάνεσαι πως μπορεί να παραμείνεις περισσότερα χρόνια στην ομάδα; Απομακρύνεται η ιδέα του εξωτερικού ή τελικά αυτό που μετράει είναι το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος;
«Πρώτος λόγος είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα γι’ αυτό και θέλουν να φύγουν οι Έλληνες για το εξωτερικό. Αν το πρωτάθλημα γίνει ανταγωνιστικό, κανένας δε θα ψάχνει να φύγει. Από την άλλη, όταν έχεις μεγαλομέτοχο, νιώθεις πιο ασφαλής και θέλεις να μείνεις περισσότερο στην ομάδα. Δεν αποκλείω να μείνω σε όλη μου τη καριέρα στον ΠΑΟΚ. Ποτέ δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει».