ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΠΟ: Προκήρυξη Γ Εθνικής .......με εφαρμογή από την περίοδο 2014-15.

Ε.Π.Ο.
Πυρετωδώς δουλεύουν στην ΕΠΟ για να δημιουργήσουν την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, η οποία ωστόσο θα έχει κάποια άρθρα που δεν θα εφαρμοστούν άμεσα απο φέτος (2013-14).
Στόχος της αρμόδιας Επιτροπής είναι η αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με τη δημιουργία μιας δυνατής κατηγορίας που θα περιλαμβάνει υγιή σωματεία που θα εκπληρώνουν τον σκοπό της ανάδειξης νέων ταλέντων. Γι’ αυτό θα υπάρχουν μέσα στην προκήρυξη παράμετροι συμμετοχής που θα ενδυναμώνουν το πρωτάθλημα.

 Υπάρχουν οι σκέψεις για προδιαγραφές συμμετοχής σε θέματα όπως το γήπεδο, τα μέλη, οι ακαδημίες. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί καθεστώς αδειοδότησης για τις ομάδες που θα προβιβάζονται στη Football League, με απώτερο στόχο να ανεβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σύλλογοι που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
Στην ΕΠΟ γνωρίζουν πως αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν από την μια μέρα στην άλλη, γι’ αυτό όλες αυτές οι προϋποθέσεις δε θα ισχύσουν άμεσα, για το πρωτάθλημα της περιόδου 2013-14, αλλά για την ερχόμενη περίοδο 2014-15. Ωστόσο θέλουν να συντάξουν μια σαφή προκήρυξη, προκειμένου οι ομάδες να γνωρίζουν καλά τις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας.
Την περασμένη Τετάρτη ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ήρθε σε επαφή με τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ Εθνικής (η οποία τη νέα χρονιά αναμένεται να διοργανώσει το νέο πρωτάθλημα) και τον πρόεδρο της, Μιχάλη Τζανόπουλο, για τα σημεία από τα οποία θα αποτελείται η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής. Πλέον, το πλάνο των προϋποθέσεων συμμετοχής θα μεταφερθεί στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να «ανάψει το πράσινο φως» για να τεθεί στη συνέχεια προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ.
Άλλωστε, η δυσκολία ή και αδυναμία των σωματείων να συμβαδίσουν με τα προστάγματα της προκήρυξης από τη φετινή χρονιά, δεν αποκλείεται να μετατρεπόταν σε εμπόδιο για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Συν τοις άλλοις, στην ΕΠΟ κρίνουν πως δεν υπάρχει λόγος να θέσουν σε τόσο σκληρές διαδικασίες έγκρισης τα σωματεία, από τη στιγμή που φέτος σχεδόν το 1/3 εξ αυτών θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων (φέτος η κατηγορία θα αποτελείται από 96 ομάδες και την επόμενη χρονιά από 64).
Όπως γίνεται αντιληπτό, κατά πάσα πιθανότητα η συμμετοχή των σωματείων θα είναι... εύκολη υπόθεση για τους συλλόγους, σε αυτή την πρώτη χρονιά της νέας Γ Εθνικής.
Η προκήρυξη αναμένεται να είναι έτοιμη πριν ξεκινήσουν οι αγώνες μπαράζ ανόδου για τη νέα Γ Εθνική, ή το αργότερο μια εβδομάδα μετά τη σέντρα, προκειμένου οι ομάδες να είναι ενήμερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου