ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΠΟ: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΡΡΗΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

b_250_130_16777215_00_images_KED_sarisplatini.jpg


Πανίσχυρος βγήκε ο Γιώργος Σαρρής από την τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, παρά τα όσα άκουσε από τους προέδρους των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου Και το σημαντικό ειναι οτι αυξησε και την επιρροή του στις ενώσεις καίτοι εχει εννια μηνες στο θώκο του προέδριο
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είδε τον διοικητικό απολογισμό της διοίκησής του να εγκρίνεται με ψήφους 48-6 (είπαν «όχι» οι Ενώσεις Ηρακλείου, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Μακεδονίας), με το «κέρδος» να είναι οι 11 παραπάνω Ενώσεις σε σχέση με τις 37 που τον είχαν ψηφίσει στις πρόσφατες εκλογές.
Επίσης, ο Σαρρής έχει το «ναι» (απαιτούνταν 41 ψήφοι) για τη διεξαγωγή έκτακτης ΓΣ στα μέσα Ιουλίου με σκοπό τη διαγραφή των δύο Ενώσεων που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να ρίξουν την διοίκηση της ΕΠΟ.
Ένα μίνι απολογισμό της θητείας της νέας διοίκησης της ΕΠΟ (τους τελευταίους 9 μήνες) έκανε ο Γιώργος Σαρρής στο ξεκίνημα της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας το πρωί της Παρασκευής (28/6)… Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κράτησε χαμηλούς τόνους, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που έχει γίνει, αλλά έστειλε και μήνυμα στην αντιπολίτευση…
«Η ΕΠΟ από επόμενη ημέρα εκλογών έχει τεθεί σε εισαγγελικό έλεγχο. Οργανωμένο σχέδιο που έχει αφεντικά και υπηρέτες. Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα. Όλοι ξέρουμε για ποιους πρόκειται και ποια υπηρετική σχέση εξυπηρετούν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν το πισωγύρισμα που ονειρεύονται. Στο τέλος η ΕΠΟ θα είναι νικήτρια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Επιλογή μας είναι η ηρεμία και η καλή συνεργασία. Όποιος επιθυμεί κάτι άλλο θα μας βρει αντιμέτωπους», είπε ο Σαρρής, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για τη συνεργασία και τόνισε πως έχει ζητηθεί συνάντηση και με τον αντικαταστάτη του Γιάννη Ανδριανό…
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε επίσης πως:
* Για την κάρτα υγείας: «Δαπανήθηκαν 13 εκατ. και άλλα τόσα χρειάζονται για να απαλλαγεί η ΕΠΟ από αυτή τη σύμβαση. Μπλοκάραμε την υλοποίησή της. Την καταγγείλαμε και ετοιμαζόμαστε για σκληρό δικαστικό αγώνα».
* Για το μνημόνιο με τον ΠΣΑΠ: «Η επιλογή μας δικαιώνεται, ενώ η αναδιάρθρωση των κατηγοριών αναβαθμίζει το άθλημα».
* Για την αδειοδότηση: «Υπάρχουν μύθοι και κατασκευάζονται ένοχοι. Πετύχαμε σε όλα. Δεν εμπλακήκαμε στις αποφάσεις και στηρίξαμε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των οργάνων. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα ευρωπαϊκά αποδεκτό τμήμα αδειοδότησης. Καλούμε όποιον έχει αντιρρήσεις να αποδεχτεί το άνοιγμα του φακέλου του. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά και δεν πείθουν κανέναν».
* Για τις επιχορηγήσεις: «Οι Ενώσεις δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, γιατί ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάρει η ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή αγνοούμε το πότε θα επανέλθει η χρηματοδότηση».
* Για το νέο αθλητικό νόμο: «Γίνεται μια απόπειρα να επανέλθει η παλαιά τάξη πραγμάτων από μια ομάδα ατόμων που προέρχεται από το παρελθόν και που θέλει την πολιτεία να ελέγχει μέχρι και τις εκλογές της ΕΠΟ».
Σαρρής: «Μας πήγατε στα δικαστήρια για εννέα γελοίους λόγους»
Στη δευτερολογία του ο Σαρρής μίλησε για φαντάσματα εναντίον της διοίκησης, με σκοπό να προκαλούνται προβλήματα και είπε πως όλα αυτά που γίνονται αποτελούν τροχοπέδη. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ, αν το ποδόσφαιρο δεν είναι μονιασμένο στις σημερινές συγκυρίες, μόνο αρνητικά θα λειτουργήσουν όλα αυτά με τα δικαστήρια»…
Είπε ακόμα: - «Όλοι εσείς, που μας πήγατε στα πολιτικά δικαστήρια, ήσασταν υπέρμαχοι του αυτοδιοίκητου… Τώρα μας τρέχετε στα δικαστήρια για εννέα γελοίους, κατά τη γνώμη μου, λόγους. Τι θέλετε να σας πούμε και ευχαριστώ; Έχουμε 42 Ενώσεις που θέλουν να παρθούν μέτρα για τις δύο ΕΠΣ... Οι διαφορές μας δεν θα λυθούν στα δικαστήρια, αυτό είναι δυσφήμιση. Εσείς το 2008 αποβάλατε Ένωση (σ.σ. Πέλλας) με απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας, το θυμάστε κ. Χατζηαποστόλου (‘‘όχι…’’, απάντησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς). Για την επιχορήγηση ενημερωθήκαμε από τη ΓΓΑ πως όσο υπάρχει διαμάχη στα πολιτικά δικαστήρια δεν θα καταβληθούν οι δόσεις… Για τη διαιτησία του τελικού από την πρώτη στιγμή είπα πως δεν ήταν καλή, η ΚΕΔ θα αποφασίσει όμως…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου