ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΛΑΚΚΩΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΕΚΑ.Ο Κορυφαίος του καράτε ετοιμάζεται για… έδαφος;

30.10.2014, 23:23 | Σε πολλές αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα που παρατηρούμε τελευταία, εντοπίσαμε τον πολυνίκη σε διεθνή μετάλλια του καράτε, Κώστα...
Παπαδόπουλο, να φοράει το χαρακτηριστικό γκι του brazilian jiu jitsu και να επιδίδεται σε τεχνικές εδάφους, στο ντότζο του στη Χαλκιδική αλλά και σε γυμναστήρια φίλων του.
Ο 40χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής που έχει στη συλλογή του 1 χρυσό, 3 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια από world karate championships (WKF), αν και δεν έχει «κρεμάσει» το fight karategi, δείχνει να… φλερτάρει με κάτι καινούργιο.
 Ίσως αποφάσισε να δοκιμάσει την ικανότητά του και σε κάτι που ήδη αρέσει στον προπονητή του, Κώστα Γκουβούση, και αυτό είναι το mixed martial arts, με άφθονη προπόνηση στο grappling.  
Ο Γκουβούσης είναι προπονητής της εθνικής καράτε και δεν δίστασε να κατέβει στην γωνία ενός άλλου πρωταθλητή-καρατέκα, του ΗρακλήΤσαμουρλίδη, ο οποίος όχι μόνο έπαιξε σε αγώνες ΜΜΑ, σε κλουβί, αλλά τα σάρωσε όλα με φοβερά γιάκου ζούκι!
Για τον Παπαδόπουλο δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί το… φλερτ με το έδαφος και ο ίδιος δεν μιλάει ακόμα.
Για όσους δεν γνωρίζουν τον Κώστα Παπαδόπουλο, μια ματιά στο συνοπτικό βιογραφικό του.
Πάντως, ήδη βρίσκεται στη μπλε ζώνη με δύο stripes, στο ντότζο του δημιούργησε τμήμα brazilian jiu jitsu (aspida team renzo grazie) και εκτός από τον Γκουβούση προπονείται με τον Παντελή Παναγίδη.
 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στην Σουηδία το 1974 από Έλληνες γονείς. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο καράτε το 1982. Ήταν μέλος και αρχηγός της εθνικής ομάδας από το 1993 μέχρι και το 2012. 
Διακρίσεις
1 χρυσό, 3 ασημένια, 3 χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα (WKF).
3 χρυσά, 3 ασημένια, 5 χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα (EKF).
2 χρυσά, 1 ασημένιο, 4 χάλκινα μετάλλια σε μεσογειακά πρωταθλήματα. 
12 χρυσά σε πρωταθλήματα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Καράτε (FBK).
20 χρυσά μετάλλια πανελληνίων πρωταθλημάτων και 11 φορές «χρυσός» στο πρωτάθλημα ΑΣΑΕΔ (με το Λιμενικό Σώμα). 
Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη (open) και μεταξύ των 10 καλύτερων καρατέκα όλων των εποχών.