ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΚΚΩΜΑ: και φέτος θα πάρει μέρος ο ''φονιάς' Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης (Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ (21/4/2014 και ώρα: 12:00)


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 12:ΟΟΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ  ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΚΚΩΜΑ!!!!!!! Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. 2014 ΩΡΑ: 12:00, Στο Γήπεδο του Μπάσκετ!!!!!
Ο ΚΛΑΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ "ΧΤΥΠΑΕΙ" ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΓΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ

                    Αναβιώνουν και φέτος οι αυγομαχίες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής!!!!!
                                 


Και φέτος αναβιώνουν στο ΛΑΚΚΩΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  το τοπικό έθιμο των αυγομαχιών. Είναι ένα έθιμο που μετέφεραν στην περιοχή οι πρόσφυγες από την περιοχή του Πόντου, ένα έθιμο που συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού και την αέναη σύγκρουση του καλού με το κακό. Πλήθος κόσμου θα παρακολουθήσει και τις φετινές «αυγομαχίες» στο Λάκκωμα.  Οι διαγωνιζόμενοι, δηλαδή οι «αυγομάχοι»προσέρχονται μια ώρα νωρίτερα στο χώρο που γίνεται η αναβίωση του εθίμου, καθώς πραγματοποιείται έλεγχος των αυγών. Βασικός κανόνας του εθίμου είναι η χρησιμοποίηση μόνο αυγών κότας. Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν στις αυγομαχίες με 45 αυγά στο σύνολο και νικητής αναδεικνύεται εκείνος αυτός που έχει τα λιγότερα σπασμένα αυγά. Στους τρεις πρώτους νικητές, απονέμονται βραβεία και στον πρώτο που θα του σπάσουν  ολα τα αυγα θα του απονεμηθεί το "χρυσό τηγάνι" για να τα πάει για τηγάνισμα!!! Παρακάτω φώτο απο τις  αυγομαχίες του(2012) και του (2013)

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ Ο ΚΛΑΟΥΣ(το 2012  3ος) και το 2013(8ος) το 2014 τι θέση?

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΑΣ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟ 2012 και το 2013