ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΠΟ: Μετά τα μπαράζ η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής

Ε.Π.Ο. /  Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική θα δημοσιοποιηθεί τελικά η προκήρυξη της νέας κατηγορίας.
Η προκήρυξη είναι έτοιμη από την ΕΠΟ και έχει αρκετές καινοτομίες σε σχέση με το τι ίσχυε στη Δ’ Εθνική. Ωστόσο, κάποια πράγματα που περιλαμβάνονται σε αυτή απαιτούν διαφοροποίηση στο καταστατικό της Ομοσπονδίας. Οπότε θα πρέπει να εγκριθούν οι αλλαγές από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, που θα γίνει στα μέσα Ιουνίου. Οπότε μετά θα μπορέσει να κοινοποιηθεί στα σωματεία και τις Ενώσεις.
Για τη νέα κατηγορία θα προβλέπονται μια σειρά από κριτήρια συμμετοχής, προκειμένου να προβιβάζονται σε αυτή ομάδες με οργάνωση και δυνατότητες. Θα είναι υποχρεωτική η δημιουργία ακαδημιών, θα υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, ενώ οι ομάδες θα πρέπει να έχουν φιλάθλους-μέλη. Βέβαια, όλα αυτά δεν θα εφαρμοστούν τη σεζόν 2013-14, αλλά από την επόμενη περίοδο (2014-15), ωστόσο θα γίνουν γνωστές από τώρα οι απαιτήσεις για τη Γ’ Εθνική, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στα σωματεία να οργανωθούν σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου