ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 21 ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΦΕΤΟΣ

Στιγμές χαλάρωσης για Κλάους και Γρηγόρη Ευθυμιάδη στο ΛΑΚΚΩΜΑ (8/4/13)

Ο διεθνής Λακκωματιώτης επιθετικός Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε στο paokfc.gr για τον απολογισμό του και για τα ματς που έρχονται αφού έφτασε τα 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ξεπέρασε τον αριθμό που πίστευε ότι θα επιτύχει φέτος.

Εναντίον της Βέροιας κλείδωσε τη νίκη της ομάδας με κεφαλιά στην αντίθετη κίνηση του τερματοφύλακα και έφτασε τα 13 γκολ μόνο στο πρωτάθλημα.

– Στέφανε ξεπέρασες τα γκολ που προέβλεπες πέρυσι το καλοκαίρι ότι θα επιτύχεις...

"Η αλήθεια είναι οτι δεν είχα στο μυαλό μου τη στατιστική. Ξεκίνησα τη σεζόν με αυτοπεποίθηση και με εμπιστοσύνη του προπονητή και του κόσμου και ένιωθα ότι θα σκοράρω περισσότερο απο πέρυσι. Όντως έγινε αυτό και φυσικά είμαι χαρούμενος".

– Ο Σαλπιγγίδης πρόσφατα είπε οτι παρότι κάνεις τις φάσεις να φαίνονται εύκολες, δεν είναι καθόλου απλό να σκοράρεις με μια επαφή που πλέον σε χαρακτηρίζει. Εσύ τι έχεις να πεις;

"Ευχαριστώ τον Δημήτρη για όλη τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει σε όλα τα επίπεδα. Έχει περάσει παρόμοια ιστορία με μένα και ξέρει πως να με βοηθάει εντός και εκτός γηπέδου. Όσον αφορά τα γκολ με μια επαφή δεν ξέρω αν είναι εύκολα ή δύσκολα. Δίνουν σίγουρα λιγότερο χρόνο στον τερματοφύλακα ή τους αμυντικούς να αντιδράσουν. Έχω χάσει όμως και γκολ που χρειάζονταν περισσότερες επαφές και αυτό δεν είναι καλο κι έχω προσπαθήσει να το βελτιώσω. Γενικά το γκολ είναι η τροφή του επιθετικού αλλά πλέον το φορ πρέπει να βοηθά και σε πολλούς άλλους τομείς την ομάδα του, όπως να πρεσάρει ή να υποδέχεται τη μπάλα έξω απο την περιοχή και να δημιουργεί. Σίγουρα έχω περιθώρια βελτίωσης".


– Στο σύστημα "VIS TRACK" εμφανίζεσαι να είσαι μέσα στην τριάδα των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα και εντονότερα τρεξίματα. Ίσως αυτό δεν φαίνεται καν σ´ έναν απλό παρατηρητή των αγώνων. Είναι υπερβάλλων ζήλος ή οδηγίες του προπονητή;

"Μέσα στον αγώνα δεν καταλαβαίνεις πόσο τρέχεις, θες να διεκδικήσεις κάθε μπαλιά, κάθε μονομαχία, να εκμεταλλευτείς χώρους, να μαρκάρεις. Προσπαθώ πολύ τα τελευταία δυο χρόνια να βάζω κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μου. Ο κόουτς μου έχει ζητήσει από την προετοιμασία να πιέζω τα αντίπαλα στοπερ αφενός και όταν έχουμε εμείς τη μπάλα να είμαι κινητικός, να ζητάω και εκτός περιοχής, να μπορώ να ανοίγω χώρους και για το δεύτερο φορ. Ίσως αυτό αποτυπώνει η στατιστική".

– Ο ΠΑΟΚ μετά απο μια "κοιλιά" στις αρχές του χρόνου, τρέχει ένα ικανοποιητικό σερί. Τι έχει αλλάξει;

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ομάδα με τόσες άλλαγές απο το καλοκαίρι, αλλά και το Γενάρη που δεν θα κάνει μια "κοιλιά" στην απόδοσή της. Απο κει και πέρα το βασικότερο είναι να υπάρχει πλάνο, δουλειά στις προπονήσεις και καλό κλίμα στην ομάδα για να έρθουν και τα αποτελέσματα. Όσο έρχονται τα αποτελέσματα ευχαριστιόμαστε κι εμείς περισσότερο το παιχνίδι, όπως τώρα".

– Λυγίσατε καθόλου στις δύσκολες στιγμές;

"Υπάρχουν στιγμές, κυρίως μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, που έχεις νεύρα. Γιατί όλη η δουλειά της εβδομάδας δεν βγήκε στο γήπεδο, ή γιατί βλέπεις να μη σου βγαίνουν οι προσπάθειες. Εκεί χρειάζεσαι τη στήριξη. Εμείς την είχαμε, απο τη Διοίκηση, τον κόσμο, τον προπονητή μας και αν συνεχίσουμε με αυτή τη θετική ενέργεια θα πάμε καλύτερα".


– Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και σε ματς που θα κρίνουν αν η χρονιά θα είναι επιτυχημένη και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Επειδή στην περίπτωσή σου έπεσες μέσα με τα γκολ που θα πετύχαινες, θα μας κάνεις μια πρόβλεψη;

"Είναι αλήθεια ότι τώρα είναι το κρίσιμο σημείο της σεζόν και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καιρό γι αυτό. Έχω ξαναπεί ότι είναι σύμμαχος της ομάδας ο χρόνος. Βλέπουν όλοι πόσο μας βοηθούν οι νέοι παίκτες όσο περνάει ο καιρός. Νομίζω ότι έχουμε την ποιότητα, την προσωπικότητα και την ομοιογένεια πλέον για να είμαστε αυτοί που πρέπει. Ανυπομονούμε για τα μεγάλα ματς που έρχονται και αν είμαστε όλοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου