ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Θα θέλατε να είχατε την ιστορία της Ελλάδας;;;;;»

Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στο Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Γερμανό τερματοφύλακα της Νυρεμβέργης, Ράφαελ Σέφερ με τον Ελληνα στόπερ να τον χαρακτηρίζει ρατσιστή.
Στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής που έληξε 1-1 υπήρξε θερμό επεισόδιο του Παπασταθόπουλου με τον πορτιέρο της Νυρεμβέργης και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Οπως φαίνεται και στην φωτογραφία τον διεθνή στόπερ τον κρατούσαν για να μην ορμήξει στον Σέφερ. Μάλιστα, ο πορτιέρο της γερμανικής ομάδας συνέχισε τον... καυγά δηλώνοντας μετά το ματς: «Ο Παπασταθόπουλος ήταν εκνευρισμένος από τον τρόπο που παίξαμε και είπε ότι δεν μας άξιζε η νίκη. Εγώ του είπα, όμως, ότι δεν μπορώ να ακούω κάτι τέτοιο από έναν Έλληνα. Έγιναν πρωταθλητές με μόλις τέσσερα σουτ στο EURO 2004».
Ο Σωκράτης δεν άφησε τις δηλώσεις του Σέφερ να περάσουν απαρατήρητες και απάντησε: «Αυτό που είπε ο τερματοφύλακας της Νυρεμβέργης ήταν ρατσιστικό. Τώρα όλοι γνωρίζουν πλέον το επίπεδό του. Με ρατσιστές και οι παίκτες που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο μου, εγώ δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω».
Ο... διάλογος συνεχίστηκε με τον Σέφερ να απαντάει στον Παπασταθόπουλο: «Δεν καταλαβαίνω τί εννοεί. Θα έπρεπε κάποιος να τον ενημερώσει τί πραγματικά σημαίνει ρατσισμός. Ειδικά στις μέρες μας και στην ηλικία του θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς. Το ξαναλέω: Πρώτος αυτός προσέβαλε εμένα και τον τρόπο παιχνιδιού μας».
Τέλος, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος απάντησε ξανά στον Σέφερ, αλλά και σε όλους τους Γερμανούς λέγοντας: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Πολλοί από εσάς θα θέλατε να έχετε την ιστορία μας».  

 

2 σχόλια: