ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ο 14χρονος Γιώργος Σπανουδάκης της Μπαρτελόνα, στην Εθνική U15 της Γερμανίας


Τι δήλωσε για την επιλογή αυτή στοfootball-academies.gr ο ταλαντούχος πιτσιρικάς, το αποκαλούμενο νέο "αστέρι" της Μπάρτσα
Όσοι παρακολουθούν το ποδόσφαιρο στην Ισπανία και ιδιαίτερα τις ακαδημίες και την Μπαρτσελόνα τον γνωρίζουν. Αλλά είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι, που δεν τον γνωρίζετε, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα στην περίφημη Λα Μασία βρίσκεται ένα ελληνόπουλο που πλέον είναι και διεθνής παίκτης σε μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στον κόσμο, την γερμανική.
Μιλάμε για τον Γιώργο Σπανουδάκη, που μέσα από το football-academies.gr πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα πολλά επιτεύγματά του, παρά το μικρό της ηλικίας του. Ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος έχει και την γερμανική υπηκοότητα, αφού οι γονείς του είναι μετανάστες στη Γερμανία.
Έτσι ο Σπανουδάκης επέλεξε να αγωνιστεί στην Γερμανική Εθνική Oμάδα U15 στην οποία κλήθηκε για τρίτη φορά. Η ομάδα αυτή θα αντιμετωπίσει στις 7 και 9 Νοεμβρίου σε δύο φιλικούς αγώνες στο Μάιντς στη Γερμανία, την αντίστοιχη ομάδα της Νότιας Κορέας.
Ο Γιώργος που κλείνει τα 14 του χρόνια, στις 25 Νοεμβρίου (γεννήθηκε στις 25/11/1998), στην ομάδα U15 της Μπαρτσελόνα έχει προπονητή  τον Franc Artiga. Στη Εθνική U15 της Γερμανίας, προπονητής του είναι ο Frank Engel που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε ομάδες όπως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Χάνσα Ροστόκ.
Το football-academies.gr μίλησε με τον Γιώργο Σπανουδάκη και τον ρωτήσαμε για την επιλογή του να αγωνιστεί στην U15 της Εθνικής Γερμανίας και όχι σε αυτή της Ελλάδας.
Ο ταλαντούχος παίκτης της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα μας είπε:
«Με ενημέρωσαν τελευταία στιγμή. Δεν ήξερα ότι υπάρχει Εθνική U15 στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί ήρθαν στην Μπαρτσελόνα και με κάλεσαν από τον Ιανουάριο και αφού ήξερα ότι αργότερα μπορώ να επιλέξω σε ποια εθνική θα αγωνιστώ, όταν θα είμαι ποιο μεγάλος, τους είπα εντάξει.
Το σπίτι μου είναι στην Γερμανία και είναι ποιο εύκολο για μένα, αφού όλοι οι φίλοι μου και η οικογένειά μου είναι εκεί. Εάν με θέλουν όταν μεγαλώσω και είμαι καλός για την Εθνική Ελλάδος θα πάω. Είμαι πολύ μικρός ακόμη και η Εθνική U15 δεν είναι  official και θέλει πολύ δουλειά ακόμη και τύχη».
* Στη φωτογραφία ο Γεώργιος Σπανουδάκης σε μία από τις προηγούμενες κλήσεις του, στην Εθνική U15 της Γερμανίας.
Δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ όλους του ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας U15 της Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου