ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ο ΑΒΡΑΑΜ

Φιέστα και στέψη 39 αστέρων για τον αυτοκράτορα Ολυμπιακό 

Μία ακόμα «μαγική» βραδιά έζησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, απόψε (09/05) στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου οι «ερυθρόλευκοι» γιόρτασαν την κατάκτηση του φετινού νταμπλ.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Φάληρο ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα, με το «κάστρο» του Ολυμπιακού ν’ ανοίγει τις πύλες του για τον κόσμο της ομάδας στις 16:30.
Ο φίλαθλος κόσμος των «ερυθρόλευκων» είδε τόσο το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου, όσο και το μέλλον του ν’ αγωνίζεται σε φιλικά παιχνίδια, τα οποία προηγήθηκαν του… κυρίως πιάτου της φέστας, που δεν ήταν άλλο από το διεθνές φιλικό Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας.
Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με σκορ 2-1 και γνώρισαν την αποθέωση, όπως και τα «αδέλφια» τους από την Σερβία, από την εξέδρα!
Στο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός βράβευσε τόσο τον Γάλλο super star του παρελθόντος, Κριστιάν Καρεμπέ, όσο και τον πρόεδρο του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Λούκιτς.
Μετά το τέλος του διεθνούς φιλικού, τα φώτα στο «Γ. Καραϊσκάκης» χαμήλωσαν και σειρά πήρε το… καλλιτεχνικό – μετά το αγωνιστικό - κομμάτι της φιέστας!
Οι φίλοι του Ολυμπιακού απόλαυσαν 39 άνδρες (σ.σ. όσα και τα πρωταθλήματα του συλλόγου) να χορεύουν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους του «Ρόζα» του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, ενώ λίγο αργότερα ο γνωστός Κρητικός λυράρης, Μανώλης Κονταρός, ερμήνευσε το τραγούδι που έγραψε προς τιμήν του Ολυμπιακού, ενώ αφιέρωσε και μία δική του μαντινάδα, τόσο στον Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ακολούθησε η αποθέωση για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, καθώς ένας-ένας έκανε την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και ανέβαινε στο – ειδικά διαμορφωμένο – βάθρο, όπου έγινε η απονομή του τροπαίου.
Ένα τρόπαιο, το οποίο σήκωσαν στον ουρανό του Φαλήρου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με τους αρχηγούς της ομάδας, Βασίλη Τοροσίδη και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο!
Ο καθιερωμένος γύρος του θριάμβου για τους νταμπλούχους Ελλάδας υπό τους ήχους τόσο του… κλασικού πλέον «Άντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!» προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού σε όλους όσοι βρίσκονταν στο φαληρικό γήπεδο!
Η βραδιά έκλεισε με το εκπληκτικό θέαμα που δημιούργησαν τα χιλιάδες πυροτεχνήματα και βεγγαλικά (σ.σ. «έσκαγαν» από τον λόφο του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά!), τα οποία μετέτρεψαν τη νύχτα σε… μέρα, με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να μοιάζουν εκστασιασμένοι και μεθυσμένοι για μία ακόμα φορά από το γλυκό νέκταρ της νίκης! 
                                                                                                                           Θ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου